, 2021/8/9

Csomagoljon némi fehérjét egy butternut tök ravioli ételbe szeletelt sült csirkével.

 ravioli sült csirke

A boltban kapható butternut tök ravioli szeletelt csirkemell, spárga és pecorino sajt segítségével a sajátoddá válik.

Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók

2 (9 unciás) csomag hűtött vajdiótök ravioli

2 cs. spárga, harmadokra vágva

1 font csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

Só és fekete bors

1 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál vaj

1 apróra vágott mogyoróhagyma

1 evőkanál apróra vágott friss zsálya

1 gerezd apróra vágott fokhagyma

Reszelt pecorino, a tálaláshoz

Útmutató

Főzzük meg a tökös raviolit a csomagoláson található utasítások szerint, a spárgát a főzés utolsó percében adjuk hozzá. Csöpögtessük le, 1/2 csésze főzővizet tartva vissza.

Közben fűszerezze a csirkemellet kósersóval és fekete borssal. Egy nagy serpenyőben, részben lefedve, közepes-magas hőfokon, olívaolajban süssük, amíg átsül, oldalanként 4-6 percig; szeleteljük fel.

Csökkentse a hőfokot közepesre, adja hozzá a vajat, és süsse aranybarnára, 1-2 percig. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és főzzük aranyszínűre, 2-3 percig. Keverjük bele a zsályát és a fokhagymát. Főzzük, amíg illatozni kezd, 1 percig. Hajtogassuk bele a ravioliba, a spárgába és a félretett főzőfolyadékba. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálaljuk szeletelt csirkével és reszelt pecorinóval körítve.