, 2021/8/9
Csomagoljon némi fehérjét egy butternut tök ravioli ételbe szeletelt sült csirkével.
A boltban kapható butternut tök ravioli szeletelt csirkemell, spárga és pecorino sajt segítségével a sajátoddá válik.
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
2 (9 unciás) csomag hűtött vajdiótök ravioli
2 cs. spárga, harmadokra vágva
1 font csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
Só és fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál vaj
1 apróra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál apróra vágott friss zsálya
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
Reszelt pecorino, a tálaláshoz
Útmutató
Főzzük meg a tökös raviolit a csomagoláson található utasítások szerint, a spárgát a főzés utolsó percében adjuk hozzá. Csöpögtessük le, 1/2 csésze főzővizet tartva vissza.
Közben fűszerezze a csirkemellet kósersóval és fekete borssal. Egy nagy serpenyőben, részben lefedve, közepes-magas hőfokon, olívaolajban süssük, amíg átsül, oldalanként 4-6 percig; szeleteljük fel.
Csökkentse a hőfokot közepesre, adja hozzá a vajat, és süsse aranybarnára, 1-2 percig. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és főzzük aranyszínűre, 2-3 percig. Keverjük bele a zsályát és a fokhagymát. Főzzük, amíg illatozni kezd, 1 percig. Hajtogassuk bele a ravioliba, a spárgába és a félretett főzőfolyadékba. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálaljuk szeletelt csirkével és reszelt pecorinóval körítve.