, 2021/8/9

Adj ennek a go-to chili receptnek egy kis őszi hangulatot a szezonális sütőtökkel.

tök és csirke

A zöld csilipaprika és a tűzön sült paradicsom tüzes rúgást ad ennek a csirke és tök chilinek.

6 adag

Hozzávalók

1 font darált csirke

1 apróra vágott édes hagyma

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

1 1/2 evőkanál olívaolaj

1 oz. chili fűszerkeverék

1 (7 unciás) konzerv zöld csilipaprika kockára vágva

2 (15 unciás) konzerv leöblített fekete bab

2 (14,5 unciás) konzerv kockára vágott tűzön sült paradicsom

1 (0,85-lb.) csomag előre felszeletelt butternut tök (kb. 3 csésze)

1 (14,5 unciás) doboz csirkealaplé

Kosher só és fekete bors

Sós keksz, apróra vágott hagyma és szeletelt jalapeño paprika a tálaláshoz.

Útmutató

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon főzzük a darált csirkét, a hagymát és az apróra vágott fokhagymagerezdeket olívaolajban, amíg a csirke át nem fő, 5-6 percig. Keverjük bele a chili fűszerkeveréket és a felkockázott zöld csilit; főzzük 1 percig. Keverje bele a fekete babot, a tűzön sült paradicsomot, a butternut tököt és a csirkealaplevet. Pároljuk lefedve, amíg a tök puha nem lesz, 8-10 percig. Fűszerezzük kosher sóval és fekete borssal.

Tálaljuk sós kekszekkel, apróra vágott hagymával és szeletelt jalapeño paprikával.