, 2021/8/9
Adj ennek a go-to chili receptnek egy kis őszi hangulatot a szezonális sütőtökkel.
A zöld csilipaprika és a tűzön sült paradicsom tüzes rúgást ad ennek a csirke és tök chilinek.
6 adag
Hozzávalók
1 font darált csirke
1 apróra vágott édes hagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 1/2 evőkanál olívaolaj
1 oz. chili fűszerkeverék
1 (7 unciás) konzerv zöld csilipaprika kockára vágva
2 (15 unciás) konzerv leöblített fekete bab
2 (14,5 unciás) konzerv kockára vágott tűzön sült paradicsom
1 (0,85-lb.) csomag előre felszeletelt butternut tök (kb. 3 csésze)
1 (14,5 unciás) doboz csirkealaplé
Kosher só és fekete bors
Sós keksz, apróra vágott hagyma és szeletelt jalapeño paprika a tálaláshoz.
Útmutató
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon főzzük a darált csirkét, a hagymát és az apróra vágott fokhagymagerezdeket olívaolajban, amíg a csirke át nem fő, 5-6 percig. Keverjük bele a chili fűszerkeveréket és a felkockázott zöld csilit; főzzük 1 percig. Keverje bele a fekete babot, a tűzön sült paradicsomot, a butternut tököt és a csirkealaplevet. Pároljuk lefedve, amíg a tök puha nem lesz, 8-10 percig. Fűszerezzük kosher sóval és fekete borssal.
Tálaljuk sós kekszekkel, apróra vágott hagymával és szeletelt jalapeño paprikával.