, 2022/8/26

"Izgalomba hozod ízlelőbimbóid ezzel a költségvetés-barát dal-recepttel. Finom! "

Butternut tök dal

Olyan extrákkal, mint a kókuszdió, Curry levél és friss chili. Ha egyszer kipróbálod nem fogod megbánni, valószínü rendszeresen fogod majd elkészíteni.

Összetevők

2 kis hagyma

földimogyoróolaj

200 g gyorsfőzött sárgaborsó

800 g vajdiótök

1 szárított chili

1 teáskanál köménymag

1 teáskanál koriandermag

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál kurkuma

2 evőkanál kókusztejszín

1 friss piros chili

10 curry levél

2 teáskanál mustármag

Módszer

A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon, kevés olajon megdinszteljük. Pároljuk 10 percig.

Adjuk hozzá a hasított borsót és 800 ml forró vizet a serpenyőbe, és forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és főzzük 20 percig.

A tököt félbevágjuk, meghámozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a serpenyőhöz, és további 25 percig főzzük, vagy amíg minden megpuhul, a folyadék pedig csökken és krémes lesz, az utolsó 10 percre levesszük a fedőt.

A szárított chilit apróra vágjuk, majd a kömény- és koriandermaggal együtt egy serpenyőben közepes lángon 1-2 percig pirítjuk, vagy amíg illatos nem lesz. Ezután egy mozsárban és egy mozsárban finom porrá zúzzuk az egészet.

Vágd finomra a fokhagymát, majd add a mozsárba a felét a kurkumával és a kókusszal együtt, és keverd sima pasztává.

Ezt keverd bele a tökbe, és főzd további 10 percig alacsony lángon, amíg krémes és sűrű nem lesz.

Vágd finomra a friss chilit, és add a serpenyőbe egy csepp olajjal, a currylevéllel, a mustármaggal és a maradék felszeletelt fokhagymával együtt. Óvatosan süssük aranyszínűre.

Forgasd át a dalt. Rizzsel és citromszeletekkel tálalva ízletes.