, 2021/8/9

Lehet, hogy dupla vagy akár tripla adagot kell készítenie ebből a whiskyvel átitatott szószból. Annyira jó.

mázas sertésszelet

Dobja fel sertéskaraját ezzel a házi barbecue-szósszal, amelyben egy kis whisky is van.

készítjük: 1: 8 adag

Teljes idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

1 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma, préselve

1 evőkanál chilipor

1/4 teáskanál cayenne-i bors

1 c. ketchup

3/4 c. bourbon (pl. Jack Daniel's)

1/4 c. melasz

1/4 c. almaecet

2 evőkanál sötétbarna cukor

2 evőkanál dijoni mustár

1 teáskanál Worcestershire szósz

Kosher só

Frissen őrölt fekete bors

8 db 1 hüvelyk vastagságú, csontos sertéskaraj (összesen kb. 3 font)

Útmutató

Melegítsük fel az olajat és a fokhagymát egy közepes serpenyőben közepes lángon, időnként megkeverve, amíg a fokhagyma sistereg (ne hagyjuk, hogy megbarnuljon), kb. 1 percig. Adjuk hozzá a chiliport és a cayenne-i borsot. Főzzük állandóan kevergetve 1 percig.

Adjuk hozzá a ketchupot, a bourbont, a melaszt, az ecetet, a cukrot, a mustárt és a Worcestershire-szószt. Időnként megkeverve pároljuk, amíg kissé besűrűsödik, 12-15 percig. Sóval és borssal fűszerezzük.

Melegítsük fel a grillt közepesen magasra. Fűszerezze a szeleteket sóval és borssal. Egyszer megfordítva addig grillezzük, amíg a legvastagabb részébe (a csontot elkerülve) szúrt hőmérő 135°F-ot mutat, 10-14 percig, a sütés utolsó 4 percében locsoljuk meg a mázzal (kb. 2/3 csésze). Tegyük át egy tálra, és ismét kenegessük meg. Tálaljuk a maradék mázzal.