, 2021/8/9
Lehet, hogy dupla vagy akár tripla adagot kell készítenie ebből a whiskyvel átitatott szószból. Annyira jó.
Dobja fel sertéskaraját ezzel a házi barbecue-szósszal, amelyben egy kis whisky is van.
készítjük: 1: 8 adag
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 evőkanál chilipor
1/4 teáskanál cayenne-i bors
1 c. ketchup
3/4 c. bourbon (pl. Jack Daniel's)
1/4 c. melasz
1/4 c. almaecet
2 evőkanál sötétbarna cukor
2 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál Worcestershire szósz
Kosher só
Frissen őrölt fekete bors
8 db 1 hüvelyk vastagságú, csontos sertéskaraj (összesen kb. 3 font)
Útmutató
Melegítsük fel az olajat és a fokhagymát egy közepes serpenyőben közepes lángon, időnként megkeverve, amíg a fokhagyma sistereg (ne hagyjuk, hogy megbarnuljon), kb. 1 percig. Adjuk hozzá a chiliport és a cayenne-i borsot. Főzzük állandóan kevergetve 1 percig.
Adjuk hozzá a ketchupot, a bourbont, a melaszt, az ecetet, a cukrot, a mustárt és a Worcestershire-szószt. Időnként megkeverve pároljuk, amíg kissé besűrűsödik, 12-15 percig. Sóval és borssal fűszerezzük.
Melegítsük fel a grillt közepesen magasra. Fűszerezze a szeleteket sóval és borssal. Egyszer megfordítva addig grillezzük, amíg a legvastagabb részébe (a csontot elkerülve) szúrt hőmérő 135°F-ot mutat, 10-14 percig, a sütés utolsó 4 percében locsoljuk meg a mázzal (kb. 2/3 csésze). Tegyük át egy tálra, és ismét kenegessük meg. Tálaljuk a maradék mázzal.