, 2022/6/29

Süsd ezeket az egyszerű vaníliás süteményeket mindössze 35 perc alatt. Tökéletes születésnapokra, piknikekre vagy bármikor, amikor édes finomságra vágydz, biztos, hogy a tömegek kedvence lesz.

cupcake

Az amerikai sütirecepteket azért szeretem, mert szinte mindig bögrében vannak megadva a mértékegységek, így végtelenül egyszerű kimérni a hozzávalókat. Persze nem árt tudni, hogy a tengerentúli számítás szerint 1 cup, azaz 1 bögre 250 ml űrtartalmat jelöl. Ami még könnyebbé teheti a dolgunkat, az egy mérő szett, amivel nemcsak az egy bögre, de annak fele, harmada vagy negyede is pontosan kiadagolható. Következzen is hat kedvenc bögrés sütireceptünk, amelyekkel gyerekjáték a sütés, és hamar el is készülnek.

Bögrés-kefires ribizlis süti

Hozzávalók

3 db tojás

1 bögre cukor (3 dl-es bögre)

1.5 dl napraforgó olaj

3 dl kefir

2 bögre finomliszt

0.8 csomag sütőpor

300 g feketeribizli

200 g piros ribizli

Elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.

Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).

Ezután hozzáadjuka kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztátsimára keverjük.

Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk amegmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.

Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.

Sütés hőfoka: 180 °C

Sütés módja: alul-felül sütés

Tepsi mérete: 20x28

Sütés ideje: 30 perc

Diós csészés süti

Hozzávalók

1 db tojás

200 g vaj

1.2 dl narancslé

1.2 dl kókusztej

20 dkg dió

2 bögre finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál fahéj

20 dkg barna cukor

Elkészítés

A tojást kikeverjük a cukorral, aztán beleöntjük a vajat, a kókusztejet és a narancslét.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a darált dióval együtt hozzáadagoljuk a folyékony masszához.

A fahéj el is hagyható, de nagyon finom lesz a dióval!

Sütés hőfoka: 180 °C

Sütés ideje: 25 perc

Meggyes süti Prencsi konyhájából

Hozzávalók

1 bögre finomliszt

0.5 bögre cukor

0.5 csomag sütőpor

1 kávéskanál vaníliaaroma

4 ek napraforgó olaj

6 ek tej

2 db tojás (szétválasztva)

40 dkg meggy (kimagozva)

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vanília aromával habosra verjük.

Hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet, majd a sütőporos lisztet is.

A fehérjéket habbá verjük, majd óvatosan masszához adjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tetejére meggyet szórunk, és már mehet is a sütőbe tűpróbáig.

Sütés hőfoka: 180 °C

Tepsi mérete: 20*30

Sütés ideje: 20 perc

Reform bögrés süti

Hozzávalók

1 bögre teljes kiőrlésű liszt (2 dl-es bögre)

1 bögre finomliszt

2 dkg erythritol

0.5 bögre nádcukor

75 ml napraforgó olaj

75 ml olívaolaj

2 dl görög joghurt

2 db tojás

1 csipet só

1 tk szódabikarbóna

350 g sárgabarackbefőtt (vagy bármilyen gyümölcs)

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb, magasabb peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A gyümölcsöt alaposan lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk.

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a sóval.

Hozzáöntjük az olajat és a joghurtot.

Ezután beleöntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Eldolgozzuk. Ehhez én elektromos habverőt használok.

A gyümölcsöt óvatosan elkeverjük a tésztában, majd a tepsibe öntjük.

Egy kicsit odaveregetjük a munkafelülethez a tepsit, hogy a levegő távozzon belőle.

Kb 40 percig sütjük, tűpróba.

Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

Sütés hőfoka: 180 °C

Sütés módja: alul-felül sütés

Sütés ideje: 40 perc

Néger szelet

Hozzávalók

Tésztához (1 bögre=2 dl)

1 bögre cukor

4 db tojás

15 dkg dió (durvára törve)

1 csomag sütőpor

1 csipet só

3 ek cukrozatlan kakaópor

3 bögre rétesliszt

2 dl szódavíz

200 ml ásványvíz (szénsavas)

0.5 tk fahéj

1 dl napraforgó olaj

Krémhez

20 dkg margarin

15 dkg cukor (vagy xilit)

5 dl tej

1 db tojás

0.5 db vanília (fél rúd)

5 ek rétesliszt

Elkészítés

Tésztához (1 bögre=2 dl)

A tojást a cukorral habosra keverjük. Majd beledolgozzuka többi anyagot is.

Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük.

Sütés: 10 percig 180 fokon, majd takarékon 20-30 perc alatt készre sütjük.

Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.

Krémhez

Nyeles lábasba kimérjük a lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen. Belekavarjuk a tojást. A vaníliarudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, ezeketis hozzáadjuk. Tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és besűrítjük, hűtjük.

A vajat, a kávédarálón ledarált xilittel vagy porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a főzött krémmel.

A tésztát vízszintesen félbevágjuk. Alsó részére kenjük a krém kétharmad részét. Befedjük a tészta másik felével, erre jön a maradék egyharmad krém.

Cakkos habkártyával díszítjük. Ennek hiányában egy 10x15 cm-es kemény papír hosszanti oldalát -olló segítségével-bevágjuk, farkasfog szerűen.

Sütés hőfoka: 180 °C

Sütés módja: alul-felül sütés

Tepsi mérete: 36x26

Sütés ideje: 30 perc