, 2022/6/29
Süsd ezeket az egyszerű vaníliás süteményeket mindössze 35 perc alatt. Tökéletes születésnapokra, piknikekre vagy bármikor, amikor édes finomságra vágydz, biztos, hogy a tömegek kedvence lesz.
Az amerikai sütirecepteket azért szeretem, mert szinte mindig bögrében vannak megadva a mértékegységek, így végtelenül egyszerű kimérni a hozzávalókat. Persze nem árt tudni, hogy a tengerentúli számítás szerint 1 cup, azaz 1 bögre 250 ml űrtartalmat jelöl. Ami még könnyebbé teheti a dolgunkat, az egy mérő szett, amivel nemcsak az egy bögre, de annak fele, harmada vagy negyede is pontosan kiadagolható. Következzen is hat kedvenc bögrés sütireceptünk, amelyekkel gyerekjáték a sütés, és hamar el is készülnek.
Bögrés-kefires ribizlis süti
Hozzávalók
3 db tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.8 csomag sütőpor
300 g feketeribizli
200 g piros ribizli
Elkészítés
A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuka kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztátsimára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk amegmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 20x28
Sütés ideje: 30 perc
Diós csészés süti
Hozzávalók
1 db tojás
200 g vaj
1.2 dl narancslé
1.2 dl kókusztej
20 dkg dió
2 bögre finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg barna cukor
Elkészítés
A tojást kikeverjük a cukorral, aztán beleöntjük a vajat, a kókusztejet és a narancslét.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a darált dióval együtt hozzáadagoljuk a folyékony masszához.
A fahéj el is hagyható, de nagyon finom lesz a dióval!
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés ideje: 25 perc
Meggyes süti Prencsi konyhájából
Hozzávalók
1 bögre finomliszt
0.5 bögre cukor
0.5 csomag sütőpor
1 kávéskanál vaníliaaroma
4 ek napraforgó olaj
6 ek tej
2 db tojás (szétválasztva)
40 dkg meggy (kimagozva)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vanília aromával habosra verjük.
Hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet, majd a sütőporos lisztet is.
A fehérjéket habbá verjük, majd óvatosan masszához adjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tetejére meggyet szórunk, és már mehet is a sütőbe tűpróbáig.
Sütés hőfoka: 180 °C
Tepsi mérete: 20*30
Sütés ideje: 20 perc
Reform bögrés süti
Hozzávalók
1 bögre teljes kiőrlésű liszt (2 dl-es bögre)
1 bögre finomliszt
2 dkg erythritol
0.5 bögre nádcukor
75 ml napraforgó olaj
75 ml olívaolaj
2 dl görög joghurt
2 db tojás
1 csipet só
1 tk szódabikarbóna
350 g sárgabarackbefőtt (vagy bármilyen gyümölcs)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb, magasabb peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A gyümölcsöt alaposan lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a sóval.
Hozzáöntjük az olajat és a joghurtot.
Ezután beleöntjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Eldolgozzuk. Ehhez én elektromos habverőt használok.
A gyümölcsöt óvatosan elkeverjük a tésztában, majd a tepsibe öntjük.
Egy kicsit odaveregetjük a munkafelülethez a tepsit, hogy a levegő távozzon belőle.
Kb 40 percig sütjük, tűpróba.
Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 40 perc
Néger szelet
Hozzávalók
Tésztához (1 bögre=2 dl)
1 bögre cukor
4 db tojás
15 dkg dió (durvára törve)
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 bögre rétesliszt
2 dl szódavíz
200 ml ásványvíz (szénsavas)
0.5 tk fahéj
1 dl napraforgó olaj
Krémhez
20 dkg margarin
15 dkg cukor (vagy xilit)
5 dl tej
1 db tojás
0.5 db vanília (fél rúd)
5 ek rétesliszt
Elkészítés
Tésztához (1 bögre=2 dl)
A tojást a cukorral habosra keverjük. Majd beledolgozzuka többi anyagot is.
Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük.
Sütés: 10 percig 180 fokon, majd takarékon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.
Krémhez
Nyeles lábasba kimérjük a lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen. Belekavarjuk a tojást. A vaníliarudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, ezeketis hozzáadjuk. Tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és besűrítjük, hűtjük.
A vajat, a kávédarálón ledarált xilittel vagy porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a főzött krémmel.
A tésztát vízszintesen félbevágjuk. Alsó részére kenjük a krém kétharmad részét. Befedjük a tészta másik felével, erre jön a maradék egyharmad krém.
Cakkos habkártyával díszítjük. Ennek hiányában egy 10x15 cm-es kemény papír hosszanti oldalát -olló segítségével-bevágjuk, farkasfog szerűen.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 36x26
Sütés ideje: 30 perc