, 2021/8/10

BBQ csirkecombok szukkotásszal Ez a színes zöldségkeverék feldobja szinte bármilyen tányért.

csirkecombok  szukkotásszal

A barbecue-szósszal bevont csirke tökéletesen párosul egy könnyű és egészséges kukorica-, edamame-, hagyma- és paprika-medley-vel.

4 adag

Hozzávalók

8 csirkecomb (összesen 2 1/2 font)

2 teáskanál barbecue dörzsölés

Kosher só és fekete bors

1 evőkanál repceolaj

1 evőkanál repceolaj

1/2 c. barbecue szósz

1/2 apróra vágott kis hagyma

1/2 apróra vágott piros paprika

2 evőkanál vaj

2 c. fagyasztott kukoricaszemek

1 c. főtt, héj nélküli edamame

1/3 c. csirkealaplé

2 evőkanál friss metélőhagyma

Kukoricakenyér, a tálaláshoz

Útmutató

Fűszerezze a csirkecombokat barbecue dörzsöléssel, valamint kóser sóval és fekete borssal. Egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, részben lefedve süssük a csirkecombokat repceolajban, időnként megforgatva, amíg átsülnek, 14-16 percig. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és kenjük meg a barbecue-szósszal. Forgatva főzzük, amíg egyenletesen bevonja, 1-2 percig.

Közben egy nagy serpenyőben, közepes lángon, vajban pirítsa a hagymát és a paprikát 2-4 percig, amíg megpuhul. Adja hozzá a fagyasztott kukoricaszemeket, az edamame-ot és a csirkealaplevet. Főzzük puhára, 4-6 percig. Keverjük bele a friss metélőhagymát. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Kukoricakenyérrel tálaljuk.