, 2021/8/10
BBQ csirkecombok szukkotásszal Ez a színes zöldségkeverék feldobja szinte bármilyen tányért.
A barbecue-szósszal bevont csirke tökéletesen párosul egy könnyű és egészséges kukorica-, edamame-, hagyma- és paprika-medley-vel.
4 adag
Hozzávalók
8 csirkecomb (összesen 2 1/2 font)
2 teáskanál barbecue dörzsölés
Kosher só és fekete bors
1 evőkanál repceolaj
1 evőkanál repceolaj
1/2 c. barbecue szósz
1/2 apróra vágott kis hagyma
1/2 apróra vágott piros paprika
2 evőkanál vaj
2 c. fagyasztott kukoricaszemek
1 c. főtt, héj nélküli edamame
1/3 c. csirkealaplé
2 evőkanál friss metélőhagyma
Kukoricakenyér, a tálaláshoz
Útmutató
Fűszerezze a csirkecombokat barbecue dörzsöléssel, valamint kóser sóval és fekete borssal. Egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, részben lefedve süssük a csirkecombokat repceolajban, időnként megforgatva, amíg átsülnek, 14-16 percig. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és kenjük meg a barbecue-szósszal. Forgatva főzzük, amíg egyenletesen bevonja, 1-2 percig.
Közben egy nagy serpenyőben, közepes lángon, vajban pirítsa a hagymát és a paprikát 2-4 percig, amíg megpuhul. Adja hozzá a fagyasztott kukoricaszemeket, az edamame-ot és a csirkealaplevet. Főzzük puhára, 4-6 percig. Keverjük bele a friss metélőhagymát. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Kukoricakenyérrel tálaljuk.