, 2022/7/2

Ez a bárányhús-, paradicsom- és árpaleves földes és laktózmentes, zsenge bárányhúsdarabokkal, főtt árpával és szeletelt gombával, valamint a kockára vágott paradicsom savasságával - mindez egy gazdag bárányhúslevesben.

lamb soup

Ez egy egyszerű leves - de a házi bárányhúsleves elkészítése igényel némi időt. A mi receptünk húsos báránycsontok felhasználásával íródott (amelyeket a legtöbb helyi szupermarketben megtalálsz), és ha van maradék báránycsontod a húsvéti vacsoráról, mindenképpen dobd bele azokat is! A húslevest előre is elkészítheti - sőt, mi ezt ajánljuk. Mivel a bárányhús természeténél fogva zsírosabb hús, a leves elkészítése előtt le kell hámoznia a felesleges zsírt a húsleves tetejéről.

Összetevők

A leves elkészítéséhez

3 font húsos báránycsont (mi a helyi piacon vettünk "csontos báránypörköltet". Úgy néztek ki, mint a báránycombból kivett vastag darabok).

1 nagy hagyma meghámozva és felnegyedelve, kb. ¾ kiló

¼ csésze mogyoróhagyma meghámozva és durván feldarabolva (2 ½ uncia)

1 nagy zellerborda negyedekre vágott levelekkel

2 nagy gerezd fokhagyma, meghámozva és összezúzva

4 egész levél petrezselyemszál

3 szál friss kakukkfű

1 nagy babérlevél

1 teáskanál kóser só

6 egész fekete borsszem

4 deci víz (1 gallon)

A leves elkészítése

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál bárányzsír, a kihűlt húslevesről lefejtve

1 csésze kockára vágott hagyma

1 evőkanál apróra vágott fokhagyma

8 unciás doboz cremini gomba szeletelve (baby bella)

6 csésze bárányhúsleves a fenti levesből

1 16 unciás doboz kockára vágott paradicsom a levével együtt

½ csésze száraz gyöngyárpa

2 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring

3 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet

Bárányhús a húsleves készítéséből (a mi húslevesünkből körülbelül egy kilónyi hús származott).

Kóser só ízlés szerint

Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

További apróra vágott friss petrezselyem, köretként

Útmutató

A húsleves elkészítése: A húsleves elkészítéséhez

Egy nagy fazékba tegyük a bárányhúst, és fedjük le vízzel. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és dobjuk ki a vizet. Ezáltal a kész húslevesből minden szennyeződést eltávolítunk.

Tegyük vissza a bárányt a fazékba a többi alapanyaggal együtt, forraljuk fel, majd fedő nélkül főzzük 2 ½ órán át. Hűtsük le és szűrjük le. Távolítsa el a húst a többi szilárd anyagtól, és dobja el a szilárd anyagot. Körülbelül 5-6 csésze húsleves és körülbelül egy kiló hús marad. Egy kicsit több vagy kevesebb is jó. Hagyja, hogy a zsír feljönjönjön a tetejére, majd egy evőkanálnyi zsiradékot leszedve és kidobva dobja ki. Ezt az evőkanálnyit tegye félre a leveshez.

A leves elkészítése:

Tegyük vissza a zsírból visszamaradt evőkanál zsírt a fazékba két evőkanál olívaolajjal együtt, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Főzzük közepes lángon négy percig, majd adjuk hozzá a gombát. Főzzük további 3 percig, majd adjuk hozzá a húslevest, a paradicsomkockákat, az árpát, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a petrezselymet. Forraljuk fel, fedjük le, és mérsékeljük a főzést. Főzzük lefedve egy órán át.

Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a főtt bárányhúst, és fedő nélkül pároljuk 30 percig.

Vegyük le a tűzről, és kóstoljuk meg a sót és a borsot. Én nem adtam hozzá további sót vagy borsot az enyémhez.

Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Marokkói bárányleves

14 Hozzávalók

3 Módszer lépések

1 evőkanál olívaolaj

2 nagy (900 g) báránycomb

1 közepes méretű barna hagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, összezúzva

2 közepes sárgarépa, meghámozva, apróra vágva

2 zellerszár, apróra vágva

2 teáskanál őrölt kömény

2 teáskanál őrölt koriander

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

1/2 teáskanál őrölt fahéj

400 g kockára vágott paradicsomkonzerv

1 evőkanál Massel marhahúslevespor

1/2 csésze szárított zöld lencse, leöblítve

1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyemlevél

Válassza ki az összes hozzávalót

Technikai probléma miatt átmenetileg szünetel a kattintás a kosárba funkció. Amint lehetséges, folytatjuk. Köszönjük megértését.

1. lépés

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adja hozzá a lábszárakat. Forgatva főzzük 6-8 percig, vagy amíg megbarnul. Tegye át egy tányérra.

2. lépés

Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert a serpenyőbe. Főzzük 5 percig, vagy amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a köményt, a koriandert, a gyömbért és a fahéjat. Főzzük 1 percig, vagy amíg illatozni kezd. Tegye vissza a lábszárat a serpenyőbe a paradicsommal, az alaplével és 6 csésze hideg vízzel együtt. Forraljuk fel. Csökkentse a hőfokot alacsonyra. Pároljuk, részben lefedve, 1 órán át. Adja hozzá a lencsét. Pároljuk, részben lefedve, 30 percig, vagy amíg a lencse és a lábszár megpuhul.

3. lépés

Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Vegyük ki a lábszárakat. Távolítsa el és dobja el a csontokat és a zsírt. Aprítsa fel a húst. Adjuk a húst és a petrezselymet a serpenyőbe. Tegye vissza a serpenyőt a tűzre. Pároljuk 5 percig, vagy amíg átmelegszik. Tálaljuk.