, 2022/7/2
Ez a bárányhús-, paradicsom- és árpaleves földes és laktózmentes, zsenge bárányhúsdarabokkal, főtt árpával és szeletelt gombával, valamint a kockára vágott paradicsom savasságával - mindez egy gazdag bárányhúslevesben.
Ez egy egyszerű leves - de a házi bárányhúsleves elkészítése igényel némi időt. A mi receptünk húsos báránycsontok felhasználásával íródott (amelyeket a legtöbb helyi szupermarketben megtalálsz), és ha van maradék báránycsontod a húsvéti vacsoráról, mindenképpen dobd bele azokat is! A húslevest előre is elkészítheti - sőt, mi ezt ajánljuk. Mivel a bárányhús természeténél fogva zsírosabb hús, a leves elkészítése előtt le kell hámoznia a felesleges zsírt a húsleves tetejéről.
Összetevők
A leves elkészítéséhez
3 font húsos báránycsont (mi a helyi piacon vettünk "csontos báránypörköltet". Úgy néztek ki, mint a báránycombból kivett vastag darabok).
1 nagy hagyma meghámozva és felnegyedelve, kb. ¾ kiló
¼ csésze mogyoróhagyma meghámozva és durván feldarabolva (2 ½ uncia)
1 nagy zellerborda negyedekre vágott levelekkel
2 nagy gerezd fokhagyma, meghámozva és összezúzva
4 egész levél petrezselyemszál
3 szál friss kakukkfű
1 nagy babérlevél
1 teáskanál kóser só
6 egész fekete borsszem
4 deci víz (1 gallon)
A leves elkészítése
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál bárányzsír, a kihűlt húslevesről lefejtve
1 csésze kockára vágott hagyma
1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
8 unciás doboz cremini gomba szeletelve (baby bella)
6 csésze bárányhúsleves a fenti levesből
1 16 unciás doboz kockára vágott paradicsom a levével együtt
½ csésze száraz gyöngyárpa
2 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet
Bárányhús a húsleves készítéséből (a mi húslevesünkből körülbelül egy kilónyi hús származott).
Kóser só ízlés szerint
Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
További apróra vágott friss petrezselyem, köretként
Útmutató
A húsleves elkészítése: A húsleves elkészítéséhez
Egy nagy fazékba tegyük a bárányhúst, és fedjük le vízzel. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és dobjuk ki a vizet. Ezáltal a kész húslevesből minden szennyeződést eltávolítunk.
Tegyük vissza a bárányt a fazékba a többi alapanyaggal együtt, forraljuk fel, majd fedő nélkül főzzük 2 ½ órán át. Hűtsük le és szűrjük le. Távolítsa el a húst a többi szilárd anyagtól, és dobja el a szilárd anyagot. Körülbelül 5-6 csésze húsleves és körülbelül egy kiló hús marad. Egy kicsit több vagy kevesebb is jó. Hagyja, hogy a zsír feljönjönjön a tetejére, majd egy evőkanálnyi zsiradékot leszedve és kidobva dobja ki. Ezt az evőkanálnyit tegye félre a leveshez.
A leves elkészítése:
Tegyük vissza a zsírból visszamaradt evőkanál zsírt a fazékba két evőkanál olívaolajjal együtt, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Főzzük közepes lángon négy percig, majd adjuk hozzá a gombát. Főzzük további 3 percig, majd adjuk hozzá a húslevest, a paradicsomkockákat, az árpát, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a petrezselymet. Forraljuk fel, fedjük le, és mérsékeljük a főzést. Főzzük lefedve egy órán át.
Vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a főtt bárányhúst, és fedő nélkül pároljuk 30 percig.
Vegyük le a tűzről, és kóstoljuk meg a sót és a borsot. Én nem adtam hozzá további sót vagy borsot az enyémhez.
Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Marokkói bárányleves
14 Hozzávalók
3 Módszer lépések
1 evőkanál olívaolaj
2 nagy (900 g) báránycomb
1 közepes méretű barna hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 közepes sárgarépa, meghámozva, apróra vágva
2 zellerszár, apróra vágva
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt fahéj
400 g kockára vágott paradicsomkonzerv
1 evőkanál Massel marhahúslevespor
1/2 csésze szárított zöld lencse, leöblítve
1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyemlevél
Válassza ki az összes hozzávalót
Technikai probléma miatt átmenetileg szünetel a kattintás a kosárba funkció. Amint lehetséges, folytatjuk. Köszönjük megértését.
1. lépés
Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adja hozzá a lábszárakat. Forgatva főzzük 6-8 percig, vagy amíg megbarnul. Tegye át egy tányérra.
2. lépés
Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert a serpenyőbe. Főzzük 5 percig, vagy amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a köményt, a koriandert, a gyömbért és a fahéjat. Főzzük 1 percig, vagy amíg illatozni kezd. Tegye vissza a lábszárat a serpenyőbe a paradicsommal, az alaplével és 6 csésze hideg vízzel együtt. Forraljuk fel. Csökkentse a hőfokot alacsonyra. Pároljuk, részben lefedve, 1 órán át. Adja hozzá a lencsét. Pároljuk, részben lefedve, 30 percig, vagy amíg a lencse és a lábszár megpuhul.
3. lépés
Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Vegyük ki a lábszárakat. Távolítsa el és dobja el a csontokat és a zsírt. Aprítsa fel a húst. Adjuk a húst és a petrezselymet a serpenyőbe. Tegye vissza a serpenyőt a tűzre. Pároljuk 5 percig, vagy amíg átmelegszik. Tálaljuk.