, 2022/6/29

Mexikói babpörkölt Egy egyszerű, vegetáriánus, fűszeres babpörkölt gyors és laktató vacsora a hét közepén. Ez az étel 52-es GI-vel magas fehérjetartalmú, alacsony GI-vel rendelkezik, és adagonként 492 kcal-t biztosít.

bean stew

A salsához

1 paradicsom, durvára vágva

4 evőkanál durvára vágott friss koriander

2 újhagyma, vékonyan felszeletelve

Összetevők

alacsony kalóriatartalmú főzőspray

1 hagyma, vékonyan felszeletelve

2 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 sárga paprika, kimagozva és 3 cm/1in darabokra vágva

½ teáskanál csípős chilipor

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál őrölt koriander

400 g konzerv apróra vágott paradicsom

2 evőkanál paradicsompüré

400 g vegyes babkonzerv, lecsepegtetve és leöblítve

125 g/4½ uncia teljes kiőrlésű hosszú szemű rizs a tálaláshoz

100 g/3,5 deci zsírmentes görög joghurt a tálaláshoz.

1 lime, karikákra vágva, a tálaláshoz

só és frissen őrölt fekete bors

Módszer

Fújjunk be egy nagy serpenyőt olajjal, és tegyük közepes lángra. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és rendszeresen kevergetve főzzük három percig. Adjuk hozzá a borsot, és főzzük két percig.

Keverjük bele a fűszereket, és főzzük néhány másodpercig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét és a vegyes babot. Öntsük fel 300 ml hideg vízzel, és hagyjuk gyengén felforralni. Ízesítsük kevés sóval és sok őrölt fekete borssal, majd időnként megkeverve főzzük 30 percig, amíg besűrűsödik.

Közben tölts meg félig egy közepes lábast vízzel, és forrald fel. Adjuk hozzá a rizst, és forraljuk vissza. Főzzük 25 percig, vagy amíg megpuhul, időnként megkeverve.

A salsa elkészítéséhez keverd össze a paradicsomot, a koriandert és az újhagymát egy tálban.

Csöpögtesd le a rizst, és oszd el két tányér között. Kanalazzuk rá a babot, és szórjuk meg a salsával. Tálaljuk a joghurttal és a lime-karikákkal.

Varázsbab pörkölt

13 Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj

1 hagyma, apróra vágva

2 zellerszár, felszeletelve

2 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve

2 szalonnaszelet, vékony gyufaszálakra vágva

2 evőkanál paradicsompüré

2 King Edward burgonya, hámozva, apróra vágva

400 g konzerv apróra vágott paradicsom

2 csésze (500 ml) Massel zöldségalaplé

1 teáskanál porcukor

400 g vegyes babkonzerv, leöblítve, lecsepegtetve

400 g vesebab konzerv, leöblítve, lecsepegtetve

Petrezselyemlevél a tálaláshoz

Válaszd ki az összes hozzávalót

1. lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. A hagymát, a zellert, a fokhagymát és a szalonnát kevergetve 6-8 percig főzzük, amíg a hagyma megpuhul, a szalonna pedig ropogósra sül. Keverjük bele a pasztát, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, az apróra vágott paradicsomot, a húslevest és a cukrot, fűszerezzük, majd pároljuk 10 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik. Adjuk hozzá a babot, és főzzük 3-5 percig, vagy amíg átmelegszik.

2. lépés

Osszuk szét a pörköltet a tálak között, szórjuk meg petrezselyemlevéllel, és tálaljuk.