, 2022/6/27

Házi almás piténk biztosan az eddigi legjobb almás pite receptje lesz. Kezdjük azzal, hogy ezt a meleg, hangulatos, klasszikus desszertet három egyszerű lépésben elkészítheted, és a végső sütési rövidítéssel készül: Pillsbury™ pitekéreggel.

apple pie

Ez volt a nagymamám almás pitéjének a receptje. Soha nem láttam még egy ehhez hasonlót. Mindig is ez lesz a kedvencem, és többször nyertem vele első helyezést helyi versenyeken. Remélem, a ti kedvencetek is ez lesz!

Hozzávalók

1 recept tészta egy 9 hüvelykes dupla héjú pite számára

½ csésze sótlan vaj

3 evőkanál általános liszt

¼ csésze víz

½ csésze fehér cukor

½ csésze csomagolt barna cukor

8 Granny Smith alma - hámozva, magház nélkül és szeletelve.

Útbaigazítás

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Keverjük bele a lisztet, hogy pasztát kapjunk. Adjuk hozzá a vizet, a fehér cukrot és a barna cukrot, és forraljuk fel. Csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja főni.

2. lépés

Helyezd az alsó kéregformát a serpenyőbe. Töltsük meg almával, kissé felhalmozva. Fedjük be a rácsos munkahéjjal. Óvatosan öntsd rá a cukros-vajas folyadékot. Lassan öntsd, hogy ne folyjon le.

3. lépés

Süssük 15 percig az előmelegített sütőben. Csökkentsd a hőmérsékletet 350 fokra (175 fok). Folytasd a sütést 35-45 percig, amíg az alma megpuhul.

Almás pite recept a legjobb töltelékkel

Klasszikus almás pite recept ellenállhatatlan házi almás pitetöltelékkel. A legjobb pelyhes pitekéregtől a bőséges, szószos közepéig ez a recept mindig elragadó kritikákat kap. Ez az a pite, amit mindenkinek el kell készítenie Hálaadáskor! Imádjuk az almás recepteket, a Sült almától az almás palacsintáig, és ne feledkezzünk meg az almás süteményről sem. Ha szereted az almát, ezt az almás pitét ki kell próbálnod!

Almás pite recept:

Ez az almás pite egy kincset érő recept. A tölteléket kissé átdolgoztuk a híres Ople nagyi almás pitéjéből. Ennek a tölteléknek a készítési módja meglepő, de meg fogja nyerni a tetszését. Megéri a plusz 5 percet, és soha többé nem fogsz konzerv almás pitetölteléket kívánni.

Utasítások

Készítsd el a pite tésztáját, és hűtsd le az utasítások szerint, miközben elkészíted a tölteléket. Melegítsük elő a sütőt 425˚F-ra.

Olvasszuk fel a vajat egy közepes lábasban közepes lángon. Keverj bele 3 evőkanál lisztet, majd állandóan kevergetve párold 1 percig. Keverjük bele 1/4 csésze vizet és 1 csésze cukrot, majd forraljuk fel. Csökkentsd a hőfokot, és 3 percig főzd tovább, gyakran kevergetve, majd vedd le a tűzről.

Hámozzuk meg, távolítsuk el a magházakat és vékonyan szeleteljünk fel 7 csésze almát, majd tegyük egy nagy tálba. Szórjuk meg a tetejét 1 1/2 teáskanál fahéjjal, és forgassuk össze. Öntsd a mártást az almára, és keverd össze, hogy bevonja az almaszeleteket.

Szórd meg a munkafelületed liszttel, és hengereld ki az alsó pitekérget 12"-es átmérőjű körré. Tekerd a sodrófa köré, hogy átrakd a 9"-os pitetálba. Adf hozzá az almás keveréket, kissé megdomborítva a közepén, és vigyázva, hogy a töltelék ne kerüljön a szélekre, ami megnehezítené a lezárást.

Tekerd a második tésztát 11"-os körré, és pizzavágóval vágd 10 egyenletes vastagságú csíkra. A csíkokat szövött rácsmintában rendezzük el a tetején.

Verj össze 1 tojást és 1 evőkanál vizet, és kend meg a tetejét a tojásos keverékkel.

Süssük 425˚F-on a sütő középső részén 15 percig. Csökkentsük a hőfokot 350˚F-ra, és süssük további 45 percig, vagy amíg az alma megpuhul, és a töltelék a szellőzőnyílásokon keresztül bugyog.