, 2021/11/20

A cédrusdeszkáról származó szenesedés ízesíti ezt a grillezett, cukros rántott lazacot.

cédrusfűszeres lazac

Gyújtsa be a grillt, hogy elkészítse ezt az ízgazdag halvacsorát.

Adagok: A halat a következő módon készítjük el: 8 adag

Teljes elkészítési idő: 1 óra 35 perc

Hozzávalók

2 evőkanál világos barna cukor

2 tk. füstölt paprika

1 teáskanál reszelt citromhéj

Kosher só

Frissen őrölt fekete bors

1 2 1/2 kiló lazacfilé bőrrel a bőrén

Útmutató

Áztassunk be egy nagy cédrusfa grilldeszkát (kb. 15 hüvelyk x 7 hüvelyk) 1-2 órára vízbe.

Melegítsük fel a grillt közepesre. Keverje össze a cukrot, a paprikát, a citromhéjat, valamint 1/2 teáskanál sót és borsot egy tálban. Fűszerezze a lazacot sóval, és dörzsölje be a fűszerkeverékkel a húsos oldalát.

Helyezze a lazacot bőrével lefelé az áztatott deszkára. Grillezze lefedve, a kívánt átsütöttségig, 25-28 percig, ha közepesre szeretné sütni.