, 2021/11/20
A cédrusdeszkáról származó szenesedés ízesíti ezt a grillezett, cukros rántott lazacot.
Gyújtsa be a grillt, hogy elkészítse ezt az ízgazdag halvacsorát.
Adagok: A halat a következő módon készítjük el: 8 adag
Teljes elkészítési idő: 1 óra 35 perc
Hozzávalók
2 evőkanál világos barna cukor
2 tk. füstölt paprika
1 teáskanál reszelt citromhéj
Kosher só
Frissen őrölt fekete bors
1 2 1/2 kiló lazacfilé bőrrel a bőrén
Útmutató
Áztassunk be egy nagy cédrusfa grilldeszkát (kb. 15 hüvelyk x 7 hüvelyk) 1-2 órára vízbe.
Melegítsük fel a grillt közepesre. Keverje össze a cukrot, a paprikát, a citromhéjat, valamint 1/2 teáskanál sót és borsot egy tálban. Fűszerezze a lazacot sóval, és dörzsölje be a fűszerkeverékkel a húsos oldalát.
Helyezze a lazacot bőrével lefelé az áztatott deszkára. Grillezze lefedve, a kívánt átsütöttségig, 25-28 percig, ha közepesre szeretné sütni.