, 2022/6/29

Végre eljutottunk a kedvenc ételemhez, amikor felnőttem. Borsópörkölt! Anyukám valószínűleg hetente legalább egyszer főzött ilyet, és ez volt a kedvenc ételem! Emlékszem, hogy a nővérem utálta, mert utálta a borsót, én pedig örömmel ettem meg az ő adagját is, mert egyszerűen imádtam a borsó édességét, még mindig imádom!

green pea stew

A zsenge marhahús, a rengeteg borsó és az egyszerű fűszerek összeolvadnak, hogy egy kiadós, teljesen finom, igazi komfortos ételt hozzanak létre. Ez az egyik legegyszerűbb, legízletesebb pörkölt, amit valaha készítettem, és ami a legjobb, hogy kevesebb mint egy óra alatt összeáll! Ez a pörkölt tökéletes csirkével, marhahússal vagy sertéshússal!

Ez egy tökéletes recept a hűvösebb évszakokra, van valami, ami jól esik, ha egy tál ízekkel teli, vigasztaló marhapörkölt társaságában kuporogsz a kanapén. Ez a marhahúsos borsópörkölt egy különleges recept, amin felnőttem, és tudom, hogy te is ugyanúgy fogod szeretni, mint én az évek során!

Ne pörkölj rajta

Ez egy román étel, ami nálunk alapétel, bár szerintem ez is egy olyan étel, ami Kelet-Európában népszerű. Anyukámtól tanultam meg, hogyan kell ezt elkészíteni, és valószínűleg ez az egyik első étel, amit akkor készítettem, amikor elköltöztem a saját lábamra. Amellett, hogy közel áll a szívemhez, ez az egyik kedvenc ételem, mert SZERETEM a borsót - és ez a pörkölt tele van vele! Szép és édes, és egyszerűen mindenhol finom. Bónuszként ez az étel nagyon könnyen elkészíthető. Ne pörkölj rajta, csak készítsd el máris.

Összetevők

Növényi olaj - Olívaolajjal, napraforgó-, sáfrány- vagy avokádóolajjal helyettesíthető.

Hagyma - Közepes méretű, finomra vágott hagyma.

Marhahús - Én darabokra vágott marhapecsenyét használtam, de használhat párolt marhahúst is. Ez a pörkölt csirkével vagy sertéshússal is remekül elkészíthető.

Zeller - Néhány szár a sok ízért.

Paradicsompüré - Ezt azért adjuk hozzá, hogy gazdagabbá és testesebbé tegyük a pörköltet.

Borsó - Anyukám mindig borsókonzervvel készítette, de konzerv vagy fagyasztott borsó is megfelel.

Kapor - Ez a 2. kedvenc hozzávalóm ebben az ételben, mert ha még nem próbáltad, a borsó és a kapor remekül passzol egymáshoz, mint a mogyoróvaj és a zselé. Bízz bennem!

Paprika - Én édes paprikát használtam, de használhatsz füstölt paprikát is egy kis füstös ízért.

Só és bors - Ízlés szerint.

Víz - Anyukám soha nem használ húslevest a pörköltekhez vagy levesekhez, így ha szeretné, a vizet helyettesítheti marha-, csirke- vagy zöldséglevessel.

Hogyan készítsünk marhahús és borsópörköltet

Főzzük a zöldségeket: Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és zellert, és főzzük, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé válik.

Add hozzá a hozzávalókat: Add hozzá a marhahúst, és főzd tovább további 5 percig, amíg a marhahús kívülről már nem lesz rózsaszínű. Egy tálban keverd össze a paradicsompürét a vízzel, és add hozzá a serpenyőhöz. Ízesítsük paprikával, sóval, borssal, és forraljuk fel. Főzzük 30 percig, vagy amíg a marhahús megpuhul, időnként megkeverve. Keverd bele a borsót, és főzs további 15 percig. Kóstold meg a fűszerezést, és szükség szerint sózd és borsozd meg.

Fejezd be és tálald: Keverd bele a kaprot, hagyj meg kb. 1 evőkanálnyit a díszítéshez. Díszítsük a maradék kaporral, és tálaljuk.