, 2022/7/1
"Van-e szebb egy selymesen sima házi pudingkrémnél? Ezt a pudingot gyönyörű friss vaníliával ízesítjük, és nem is lehetne egyszerűbb elkészíteni. Klasszikus omlós süteményhez remekül illik. "
Mi az a vaníliás puding?
A vaníliapuding egy pudingszerű étel, amely önmagában, süteményekbe rétegezve, vagy gyümölcsös desszertekre vagy süteményekre kenve is fogyasztható. Míg a pudingot keményítővel sűrítik, a valódi pudingot kukoricakeményítővel és extra tojássárgájával sűrítik, ami édes, gazdag ízt ad nekik. Ez a recept egyszerű hozzávalókat használ, amelyek valószínűleg már megtalálhatók a kamrában és a hűtőben! Könnyen elsajátítható, és a puding mindent feldob a gofriktól kezdve a mézeskalácson át az olyan gyümölcsös desszertekig, mint ez az áfonyás trifle recept.
Összetevők
A legjobb puding friss tojásból, tejből, tejszínből, vajból és cukorból készül. A legjobb eredmény érdekében használjon nagy tojásokat, teljes tejet, valamint teljes zsírtartalmú tejszínt és vajat.
Valódi vaníliarudakat használhatunk, ha a hüvely belsejéből kikaparjuk az apró rudakat, és a 4. lépésben hozzáadjuk őket. Rum-, juhar-, kókusz-, citrom- vagy banánkivonattal még ízletesebbé tehetjük a pitéket, tortákat és más desszerteket.
A vaníliakrém elkészítéséhez szükséges hozzávalók hozzáadásának folyamata
Hogyan készítsünk vaníliás pudingot
A sűrű és krémes pudingot könnyű elkészíteni:
Keverje fel a kukoricakeményítőt és a cukrot egy serpenyőben melegítés előtt (az alábbi recept szerint).
Adja hozzá a tojássárgáját, a tejet és a tejszínt.
Közepes lángon, habverővel kevergetve kb. 15 percig forraljuk.
Hagyd egy percig forrni, miközben habverővel kevered.
Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vajat és a vaníliát.
Fedjük le a puding felszínét egy darab fóliával & tegyük a hűtőszekrénybe, hogy legalább 2 órán át hűljön.
A végső házi vaníliakrém
Hozzávalók
2,5 csésze teljes tej
5 tojássárgája bio
1 vaníliarúd
2,5 evőkanál nyers nádcukor vagy a kedvenc cukorfajtája
1,5 evőkanál kukoricaliszt vagy kukoricakeményítő
Útmutató
Kezdjük azzal, hogy a tejet és a vaníliát egy serpenyőbe tesszük. Adjuk hozzá a magokat és a hüvelyt is a tejhez, majd alacsony-közepes lángon forraljuk fel.
Kapcsold le a lángot, és vedd ki a vaníliarudat a tejes keverékből.
Add a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricalisztet egy nagy tálba, és azonnal és jól verd fel, amíg sárgás krém állagú krémet nem kap. Megakadályozza, hogy a tojások megfőjenek, ha a tej hozzáadása közben folyamatosan mozgásban tartod a keveréket.
Ezután a meleg tejet lassú adagokban lassan, fokozatosan öntsük a tojásos keverékkel teli tálba, minden egyes adagolás között jól felverjük*.
Tegyük vissza a keveréket egy serpenyőbe, és alacsony-közepes fokozaton, állandóan kevergetve melegítsük, amíg besűrűsödik. Attól függően, hogy milyen alacsony a hőfok, ez akár 15-20 percig is eltarthat. Ügyeljünk arra, hogy a keveréket semmiképpen se forraljuk fel, mert az tönkreteheti a pudingot.**
Vedd figyelembe, hogy a puding még jobban besűrűsödik, ha kihűl.
A pudingot opcionálisan szitán is át lehet szűrni, hogy selymesen sima legyen.
Választható lépés: Ha kész, vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá 1-2 evőkanál sótlan vajat a vaníliás pudinghoz. Ezt azonban csak akkor tedd, ha nem szeretnél sűrűbb pudingot.
Tárolás: Tárold a krémet a következő módon: Töltsd fel a krémet a következő módon:
Tálald ezt a vaníliapudingot azonnal, melegen, vagy hagyja a hűtőben hűlni tálalásig, akár két napig is.
A tetejét mindenképpen fedd le műanyag fóliával/ méhviaszfóliával, hogy a puding tetején ne alakuljon ki "filmréteg".
Hogyan tartsd melegen a pudingot?
Ha a házi készítésű pudingot viszonylag hamar szeretnéd tálalni, akkor melegen tarthatod, ha a kancsót forró vízzel teli edénybe állítod, és a tetejét fóliával letakarod (hogy megakadályozd a bőr/film kialakulását).
Ha a pudingot néhány órán keresztül melegen szeretnéd tartani, akkor egy szigetelt flaskába töltheted.
Hagyományos vaníliapuding
Hozzávalók
1 csésze tej
1 csésze sűrített tejszín
1 vaníliarúd
4 tojássárgája
1 evőkanál Coles kukoricaliszt
1/3 csésze porcukor
1. lépés
Kombináljuk a tejet
Egy éles késsel hosszában kettévágjuk a vaníliarudat, és kikaparjuk a magokat. Add a babot és a magokat a tejes keverékhez. Tedd közepes lángra. Főzzük állandóan kevergetve 5 percig, vagy amíg forró nem lesz (ne hagyjuk felforrni). Vegyük le a tűzről a serpenyőt.
2. lépés
A tojássárgáját, a kukoricalisztet és a cukrot egy hőálló tálban jól felverjük. Vegyük ki a vaníliarudakat a tejes keverékből. Öntsük a forró tejkeveréket a tojássárgájás keverékre, folyamatosan kevergetve.
3. lépés
Tegyük vissza a keveréket a lábasba alacsony hőfokon. Főzzük állandóan kevergetve 15-20 percig, vagy amíg a puding besűrűsödik és bevonja egy fémkanál hátulját (ne hagyjuk, hogy a puding felforrjon, mert megalvadhat).
4. lépés
Tálaljuk a pudingot melegen vagy hidegen gyümölcspörkölt, palacsinta vagy omlós sütemény tetején.