, 2021/8/9
Dobja a fazékpite hozzávalóit egyetlen lábasba, és hagyja, hogy a tűzhely elvégezze a munkát.
Ez a házi csirkepástétom recept minden, csak nem fárasztó - az egészet egyetlen nagy fazékban el lehet készíteni.
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók
4 fagyasztott írós keksz
1 1/2 c. csirkealaplé
1 c. teljes tej
3 evőkanál liszt
1 1/2 teáskanál baromfifűszer
1 apróra vágott kis hagyma
1 c. gyufaszál sárgarépa
3 evőkanál vaj
2 c. felaprított grillcsirke
1 c. fagyasztott zöldbab
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöldet
Keksz, a tálaláshoz
Útmutató
Készítsen 4 fagyasztott írós kekszet a csomagolás utasításai szerint.
Közben egy nagy befőttesüvegben rázza össze a csirkealaplevet, a teljes tejet, a lisztet és a baromfifűszert. Egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon főzzük a hagymát és a sárgarépát a vajban, amíg megpuhul, 2-3 percig. Lassan keverje bele a tejes keveréket. Forraljuk fel, csökkentsük a hőfokot, és gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik, 6-8 percig.
Keverje bele a felaprított grillcsirkét, a zöldbabot és a petrezselyemzöldet, és főzze melegen, 4-5 percig. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálaljuk keksszel körítve.