, 2022/6/29
Túrós túrótorta A túrótorta keveréséhez mindössze egy konyhai robotgépre vagy turmixgépre van szükséged. Nincs keverőtál, ami kevesebb időt jelent a takarításra, és mindannyiunknak jól jönne még egy kis idő... azt hiszem.
Adj a processzorba vagy a turmixgépbe 1 nagy egész tojást, 1/2 csésze túrót, 1/2 teáskanál vaníliakivonatot, 1 evőkanál kedvenc édesítőszerét, 1 kanál fehérjeport a kedvenc ízesítésű fehérjeporából és 1 evőkanál görög joghurtot. Mindezeket együtt dolgozd simára.
Hozzávalók
Kéreg
15 g Graham kekszmorzsa - az Ön választása szerint
½ evőkanál vaj - az Ön választása szerint
Cheesecake
1 nagy egész tojás
½ csésze túró - használjon csökkentett vagy teljes zsírtartalmú sajtot, ha szeretné.
½ teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál édesítőszer - az Ön választása szerint
1 kanál fehérjepor - az Ön választása szerint
1 evőkanál görög joghurt - kiegészítő ízesítéssel
Utasítások
Kéreg
Keverjük össze a Graham kekszmorzsát és a vajat.
Nyomkodd bele a sajttortaformába vagy -formába.
Süssük 375F/192C-on körülbelül 5-7 percig.
Cheesecake
Teddd az összes hozzávalót a Cheesecake-hez egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe.
Mindent dolgozz fel vagy turmixolj össze, amíg sima nem lesz.
Öntsd a keveréket a Cheesecake-tálba vagy -formába.
Süsd 325F/162C-on körülbelül 20-25 percig.
Hagyd kihűlni, csomagold be, és tedd a hűtőbe néhány órára.
Egészséges túrós sajtos túrótorta
Hogyan készítsünk túrótorát
A túrótorta készítése túróval nagyon közel áll a "normál" túrótorta elkészítéséhez.
Turmixold össze a tojásokat, a vaníliát, a citromlevet és a túrót egy konyhai robotgépben <- ez a "más" lépés.
A krémsajtot és a cukrot addig verjük, amíg éppen csak el nem keveredik. Ne verjük túl, különben a sajttortánk elsüllyed és megreped!
Add hozzá a túrós keveréket, és addig verd, amíg JÓL össze nem keveredik.
Öntsd a kéregre és süsd addig, amíg a közepe még egy picit remeg!
Összetevők
A kéreghez:
1/3 csésze kókuszolaj, szobahőmérsékleten (olyan legyen, mint a lágyított vaj).
3 evőkanál méz
3/4 csésze kókuszliszt, átszitálva (66 g) *
Csipetnyi só
A sajttortához
3/4 csésze 2%-os túró
2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
1 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál vanília
2 csomag csökkentett zsírtartalmú krémsajt, (egyenként 8 uncia) szobahőmérsékletűre lágyítva.
2/3 csésze nyers bio nádcukor
A feltéthez:
1/3 csésze eperlekvár
2 teáskanál friss citromlé
Shop Recept
Powered by
Cikória logó
Útmutató
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. Béleljük ki egy 8 hüvelykes rugós forma alját sütőpapírral. Tekerd be a forma alját először egy lassú sütőbetéttel, majd nagyon szorosan 2 réteg széles, strapabíró alumíniumfóliával**.
Egy kis konyhai robotgépben (az enyémben 3 csészényi) keverje össze a túrót, a tojást, a citromlevet és a vaníliát, amíg nagyon jól el nem keveredik, és a túró sima lesz.
Egy nagy tálban verjük a krémsajtot és a cukrot, amíg éppen csak össze nem keveredik, ne verjük túl, különben a sajttortánkban túl sok levegő lesz, és elsüllyed. Adjuk hozzá a túrós keveréket, és addig verjük, amíg éppen csak elkezd keveredni. Ezután a maradékot kézzel, kanállal keverjük össze. Tegyük félre.
Egy nagy tálban keverjük össze a kókuszolajat és a mézet a kéreghez, amíg sima nem lesz. Keverd bele a kókuszlisztet, és egy csipet sót, amíg jól el nem keveredik. A tészta egy kicsit nedves lehet - ez normális!
Nyomd a tésztát egyenletesen egy 8 hüvelykes tavaszi formájú tepsi aljába. Kicsit nehéz lesz kinyomkodni a pergamen segítségével, de türelmesek vagyunk. Szerintem segít, ha NAGYON enyhén nedves kézzel nyomjuk ki.
Süssük, amíg a kéreg szélei enyhén aranybarnára sülnek, kb. 14-15 percig. **JEGYZETEK OLVASÁSA
Amíg a kéreg sül, keverjük össze a lekvárt és a citromlevet egy kis lábasban közepes lángon, és főzzük, amíg simára olvad, kb. 2-4 percig. Tegyük félre hűlni, amíg a kéreg elkészül.
Ha a kéreg kikerült a sütőből, egy kiskanállal nyomkodja le a felemelkedő területeket (teljesen normális), majd azonnal öntse rá a sajttortát, egyenletesen elosztva. Csepegtessük rá a lekvárt, és egy éles késsel forgassuk körbe.
Helyezd a rugós formát egy sütőformába. Tedd át a sütő középső rácsára, és töltsd meg a sütőformát vízzel úgy, hogy a víz félig felérjen a szivacsformába.
Addig süssük, amíg a külseje megdermed, és a közepén egy kis kör csak egy kicsit remeg, körülbelül 1 óra és 1 óra 5 perc között. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, különben a sajttorta nagyon száraz lesz - hűtés közben tovább sül kissé. Kapcsold ki a sütőt, és résnyire nyitva hagyd az ajtót 15 percre. Ezután tedd át a munkalapra, hogy teljesen kihűljön. Fedjük le alufóliával, és tegyük a hűtőbe legalább 8 órára vagy egy éjszakára.
Ha kihűlt, szeleteld fel.