, 2022/7/4
A 3 összetevőből készült limonádé pogácsák is elbűvöltek. Bár, mivel az önserkentő liszt nem része az ember rostjainak a fogyókúrás tervben, ezek a 4 összetevőből készült limonádé sajtos pogácsák sütőport használnak. Van azonban egy bökkenő. Kell egy turmixgép vagy konyhai robotgép, hogy ez működjön. Hadd mutassam meg, hogyan készítem őket!
Íme az én finom, egészséges túrós pogácsa receptem. Zsírmentes túróból, zablisztből készült zabpehelylisztből és cukormentes limonádéból készülnek, ami nagyon finom édes ízt ad. Körülbelül ⅓ kalóriával tökéletesek egy egészségesebb krémes teához, valamint egy sós túrós pogácsához is.
Zabpehely túró pogácsa
Felszerelés
turmixgép
Mérőkanál
Mérőkancsó
Mérleg
szilikon sütőszőnyeg
sütőtálca
Hozzávalók
250 g zabkása porrá turmixolva
250 g túró zsírmentes, turmixolva
100 ml cukormentes limonádé
2 teáskanál sütőpor
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 180c ventilátoron / 180c hagyományos / gáz 4-es fokozaton / 350F-on.
A zabot turmixgépben vagy konyhai robotgépben pépesítsük, majd a sütőporral együtt tegyük át egy keverőtálba.
Ezután turmixold simára a túrót, vagy használj zsírmentes joghurtot, aminek működnie kell, és add hozzá a pogácsakeverékhez.
Öntsd bele a cukormentes limonádét, és egy spatulával keverd össze a túrót és a zabpelyhet, amelynek kissé ragacsosnak kell lennie.
Fordítsd egy szilikonszőnyeggel vagy zsírpapírral bélelt sütőlemezre, és a kezeddel nyomkodd simára. *Elképzelhető, hogy a felületet meg kell porolni liszttel.
Nyomkodd le a túrós pogácsa tésztát 1" vastagságúra.
Egy 6 cm átmérőjű ivópoharat vagy pogácsaszaggatót mártsunk némi lisztbe, mielőtt pogácsákat vágnánk.
Süssük a sütőben 20 percig, amíg enyhén aranyszínűvé válik, majd hagyjuk kihűlni, hogy megkeményedjen.
Fűszeres túrós pogácsa
Ezek a könnyű és pihe-puha, fűszeres túrós pogácsák szívesen látott kísérői a villásreggeli tojásos ételének, vagy egy egyszerű sült csirkének vacsorára. Bátran cseréld ki a fűszernövényeket a kedvenceidre.
Hozzávalók
2 1/2 csésze fehérítetlen fehér, teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/4 csésze vaj hidegen, kockára vágva
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál apróra vágott kapor
1 csésze túró
4-6 evőkanál tej szükség szerint
Olvasztott vaj opcionális
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 450°F-ra; béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálban szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy pogácsavágó vagy két kés segítségével vágjuk a hideg vajat a lisztes keverékbe, amíg a vaj nem lesz nagyobb, mint egy borsó nagyságú.
Adjuk hozzá a felaprított fűszernövényeket, és forgassuk össze, hogy egyenletesen eloszlassa. Adjuk hozzá a túrót, és keverjük össze, szükség esetén adjunk hozzá tejet, hogy lágy és összetartó tésztát kapjunk.
Forgasd ki a tésztát lisztezett munkafelületre, és tapogasd ki 1 hüvelyk vastagságúra. Hajtsd a tésztát a felére, majd ismét a felére. Simítsuk ki 1 hüvelyk vastagságúra, majd ismételjük meg a duplán hajtogatást és a simítást még kétszer.
A tésztát utoljára még egyszer kör alakúra, 1 hüvelyk vastagságúra fektetjük. Egy lisztezett, 2 hüvelykes kerek pogácsaszaggatóval szúrjunk ki egyenként pogácsákat, és tegyük át az előkészített tálcára. A tésztát szükség szerint újra összehajthatjuk és kitapogathatjuk.
Kívánság szerint kend meg a pogácsák tetejét olvasztott vajjal. Süssük, amíg magasra nő, habos lesz és megbarnul, 15-20 percig. Forrón tálaljuk.
Túrós pogácsa recept - könnyű és finom
Hozzávalók
300 g (10 oz) tésztaliszt
300 g (10 oz) hideg vaj
300 g (10 oz) túró
15 g (0,5 oz) só
1 tojás a tojásfehérjéhez
szezámmag, köménymag vagy reszelt sajt a díszítéshez
Útmutató
A hideg vajat vágjuk kockákra.
Keverjük össze a lisztet, a sót, a túrót és a vajat egy tálban, és dolgozzuk össze a tésztát kézzel vagy botmixerrel.
Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk a hűtőszekrényben egy órán át vagy tovább pihenni.
Törjük fel a tojást egy kis tálba, és verjük fel villával a tojásmosáshoz.
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F).
A tésztát lisztezett felületen 1,2 cm (0,5 hüvelyk) vastagra sodorjuk.
Vágjuk ki a pogácsákat egy kis kerek pogácsaszaggatóval, amelyet minden egyes vágás előtt lisztbe mártunk.
Tegyük a pogácsákat egy sütőlemezre. Ez a tészta nem ragad a tálcához, ezért nem kell sütőpapírt használni.
A maradék tésztát összekeverjük, és újratekerjük, hogy több pogácsát készíthessünk belőle.
A pogácsák tetejét kenje meg tojással, és szórja meg szezámmaggal, köménnyel vagy reszelt sajttal.
Süssük a pogácsákat előmelegített sütőben kb. 15 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a pogácsákat.