, 2021/8/10

Kóstolja meg a lédús thai marinált steak-et a szokásos tacók újszerű változatáért.

 steak taco

Ráadásul ezek mindössze 30 perc alatt elkészülnek!

A szaftos thai-marinált steak remek újdonság a szokásos taco estékhez.

Hozzávalók

1/4 c. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz

1/4 c. rizsborecet

2 evőkanál méz

1 evőkanál halszósz

1 evőkanál chilis fokhagymapaszta

1 teáskanál pirított szezámolaj

1 lime héja és leve

1 font csont nélküli New York-i csík steak

1/2 c. majonéz

1 evőkanál ázsiai csípős szósz

1 c. aprított zöldkáposzta

1 közepes sárgarépa

6 retek

8 kukorica tortilla

1 evőkanál olívaolaj

1/4 c. friss korianderlevél

1 evőkanál szezámmag

Útmutató

Egy közepes tálban keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a mézet, a halszószt, a chili-fokhagymapasztát, a szezámolajat, a lime levét és héját. Tegye a steaket egy 2 gallonos, visszazárható műanyag zacskóba, és öntse bele a pácot. Legalább 3, de legfeljebb 6 órára tegye hűtőbe.

Egy kis tálban keverje össze a majonézt és a csípős szószt. Tegye félre. Egy közepes tálban dobja össze a káposztát, a sárgarépát és a retket. Tegye félre a zöldségeket.

Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon melegítsen egyszerre 2-3 tortillát, oldalanként kb. 1 percig. Tegyük át egy tányérra, és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Növelje a hőfokot magasra, és melegítse fel az olívaolajat ugyanabban a serpenyőben. Adjuk hozzá a steaket, dobjuk el a pácot, és kevergetve süssük 3-5 percig, amíg megpirul.

A tacók összeállításához ossza el a steaket 8 enyhén felmelegített tortillán. Tegyük a tetejére a félretett zöldségeket és a szószt, majd szórjuk meg korianderrel és szezámmaggal.