, 2021/8/10
Kóstolja meg a lédús thai marinált steak-et a szokásos tacók újszerű változatáért.
Ráadásul ezek mindössze 30 perc alatt elkészülnek!
A szaftos thai-marinált steak remek újdonság a szokásos taco estékhez.
Hozzávalók
1/4 c. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
1/4 c. rizsborecet
2 evőkanál méz
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál chilis fokhagymapaszta
1 teáskanál pirított szezámolaj
1 lime héja és leve
1 font csont nélküli New York-i csík steak
1/2 c. majonéz
1 evőkanál ázsiai csípős szósz
1 c. aprított zöldkáposzta
1 közepes sárgarépa
6 retek
8 kukorica tortilla
1 evőkanál olívaolaj
1/4 c. friss korianderlevél
1 evőkanál szezámmag
Útmutató
Egy közepes tálban keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a mézet, a halszószt, a chili-fokhagymapasztát, a szezámolajat, a lime levét és héját. Tegye a steaket egy 2 gallonos, visszazárható műanyag zacskóba, és öntse bele a pácot. Legalább 3, de legfeljebb 6 órára tegye hűtőbe.
Egy kis tálban keverje össze a majonézt és a csípős szószt. Tegye félre. Egy közepes tálban dobja össze a káposztát, a sárgarépát és a retket. Tegye félre a zöldségeket.
Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon melegítsen egyszerre 2-3 tortillát, oldalanként kb. 1 percig. Tegyük át egy tányérra, és takarjuk le egy tiszta konyharuhával. Növelje a hőfokot magasra, és melegítse fel az olívaolajat ugyanabban a serpenyőben. Adjuk hozzá a steaket, dobjuk el a pácot, és kevergetve süssük 3-5 percig, amíg megpirul.
A tacók összeállításához ossza el a steaket 8 enyhén felmelegített tortillán. Tegyük a tetejére a félretett zöldségeket és a szószt, majd szórjuk meg korianderrel és szezámmaggal.