, 2021/8/10

Ez a könnyű és frissítő vacsora egy kis színt kap a zöldségpárolástól. Könnyű és frissítő vacsora, amely tökéletes egy késő nyári vagy kora őszi estére.

Sült sügér

Cal/Serv: 348

Adagok: 1,5 m: 4

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 20 perc

Hozzávalók

4 filézett sügérfilé, vagy más kemény hal, például laposhal, tőkehal vagy lazac.

1 teáskanál kóser só

1/2 teáskanál frissen őrölt bors

2 evőkanál olívaolaj

2 közepes méretű cukkini

1 nagy mogyoróhagyma

1 1/2 c. friss sárga kukoricaszemek vagy fagyasztott egész szemű kukorica

2 gerezd fokhagyma

1 1/2 cs. cseresznyeparadicsom

2 evőkanál hideg vaj

1/4 cs. tépett bazsalikomlevél

Útmutató

Szórjuk meg a halat sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük a halat mindkét oldalról 4 percig, amíg megbarnul és átsül. Vegye ki és tartsa melegen.

Pároljuk a cukkinit és a mogyoróhagymát 4 percig, vagy amíg ropogósan puha nem lesz. Keverje bele a kukoricát és a fokhagymát, és párolja még 2 percig. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és keverje bele a paradicsomot, a vajat és a bazsalikomot, és főzze addig, amíg a vaj éppen csak megolvad. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Kanalazzuk a zöldségeket tányérokra, és tegyük rá a halat.