, 2021/8/10
Ez a könnyű és frissítő vacsora egy kis színt kap a zöldségpárolástól. Könnyű és frissítő vacsora, amely tökéletes egy késő nyári vagy kora őszi estére.
Cal/Serv: 348
Adagok: 1,5 m: 4
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Hozzávalók
4 filézett sügérfilé, vagy más kemény hal, például laposhal, tőkehal vagy lazac.
1 teáskanál kóser só
1/2 teáskanál frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
2 közepes méretű cukkini
1 nagy mogyoróhagyma
1 1/2 c. friss sárga kukoricaszemek vagy fagyasztott egész szemű kukorica
2 gerezd fokhagyma
1 1/2 cs. cseresznyeparadicsom
2 evőkanál hideg vaj
1/4 cs. tépett bazsalikomlevél
Útmutató
Szórjuk meg a halat sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük a halat mindkét oldalról 4 percig, amíg megbarnul és átsül. Vegye ki és tartsa melegen.
Pároljuk a cukkinit és a mogyoróhagymát 4 percig, vagy amíg ropogósan puha nem lesz. Keverje bele a kukoricát és a fokhagymát, és párolja még 2 percig. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és keverje bele a paradicsomot, a vajat és a bazsalikomot, és főzze addig, amíg a vaj éppen csak megolvad. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Kanalazzuk a zöldségeket tányérokra, és tegyük rá a halat.