, 2021/8/9

A paradicsom és az édesköménymag ízesíti ezt a sertéshúsos ételt, míg az édesburgonya és a fehérbab színt és ropogást ad a mángoldnak.

sült sertéshús

Ehhez a recepthez nem kell meghámozni az édesburgonyát - csak súrolni kell!

Főzési idő: 0 óra 25 perc

Hozzávalók

1 sertés szűzpecsenye

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál édesköménymag

1/2 teáskanál só

2 teáskanál bors

3 közepes méretű édesburgonya

2 evőkanál növényi olaj

1 evőkanál olaj

2 gerezd fokhagyma

2 csokor mángold

teáskanál só

1 doboz sótlan fehérbab

Útmutató

Tegyük a sertésbélszínt egy nagy, peremmel szegélyezett sütőlapra; kenjük meg paradicsompürével. Szórjuk meg édesköménymaggal, sóval, borssal.

Dobjuk össze az édesburgonyát a növényi olajjal; adjuk hozzá a serpenyőhöz. Süssük 450 fokos sütőben 25 percig, vagy amíg a sertéshús átsül (145 fok).

Egy 5 négyzetméteres lábasban melegítse fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adja hozzá a fokhagymát; főzze 1 percig kevergetve. Adja hozzá a mángoldot és a sót. Főzzük 7 percig, vagy amíg ropogósan puha nem lesz, kevergetve. Adjuk hozzá a sótlan fehér babot. Tálaljuk a sertéshússal és a burgonyával.