, 2021/8/9
A paradicsom és az édesköménymag ízesíti ezt a sertéshúsos ételt, míg az édesburgonya és a fehérbab színt és ropogást ad a mángoldnak.
Ehhez a recepthez nem kell meghámozni az édesburgonyát - csak súrolni kell!
Főzési idő: 0 óra 25 perc
Hozzávalók
1 sertés szűzpecsenye
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál édesköménymag
1/2 teáskanál só
2 teáskanál bors
3 közepes méretű édesburgonya
2 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 csokor mángold
teáskanál só
1 doboz sótlan fehérbab
Útmutató
Tegyük a sertésbélszínt egy nagy, peremmel szegélyezett sütőlapra; kenjük meg paradicsompürével. Szórjuk meg édesköménymaggal, sóval, borssal.
Dobjuk össze az édesburgonyát a növényi olajjal; adjuk hozzá a serpenyőhöz. Süssük 450 fokos sütőben 25 percig, vagy amíg a sertéshús átsül (145 fok).
Egy 5 négyzetméteres lábasban melegítse fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adja hozzá a fokhagymát; főzze 1 percig kevergetve. Adja hozzá a mángoldot és a sót. Főzzük 7 percig, vagy amíg ropogósan puha nem lesz, kevergetve. Adjuk hozzá a sótlan fehér babot. Tálaljuk a sertéshússal és a burgonyával.