, 2022/7/4
Könnyen sült csirkecomb Ez a sütőben sült csirke recept lédús, ízletes combokat mutat be citromos mártással, amely a serpenyőben elkészíti magát. Ideális hétköznap esti vacsora elfoglalt családok számára, különösen, ha egyszerű sült burgonyával tálaljuk.
Semmi bonyolult, semmi flancos, csak egyszerű hozzávalók, amelyekkel olyan klasszikus ételeket készíthetünk, amilyenekre vágyunk.
Változatok
A páchoz adhat friss fűszernövényeket, például rozmaringot, ha kívánja. Használhat juharos mustárt vagy dijoni mustárt is.
Összetevők
8 csontos, bőrös csirkecomb
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
1 citrom leve
Kosher só és frissen őrölt bors
1 evőkanál szemes mustár
1-2 evőkanál méz
Útmutató
1. lépés
Egy tálban dobjuk össze a csirkét az olajjal és a citromlével; sózzuk, borsozzuk és pácoljuk 1 órán át (vagy akár egy napig).
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 375 fokra. Süssük a csirkét bőrrel lefelé egy kiolajozott sütőedényben 20-25 percig; fordítsuk meg, és süssük további 10 percig.
3. lépés
Keverjük össze a mustárt és a mézet, és fűszerezzük sóval és borssal. Kenjük a mázat a csirkére, és süssük 5 percig.
Rozmaringos sült csirkecomb, újburgonya, spárga és fokhagyma
Összetevők
750 g újburgonya (lehetőleg Jersey Royals), félbevágva
2 nagy csokor spárga, a fás végeket eltávolítva
1 egész fokhagymagumó, gerezdek szétválasztva
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom, félbevágva
kis marék rozmaringágak
8 csirkecomb
Módszer
1.
Melegítsük fel a sütőt 200C/180C-ra (légkeverés, gáz 6). Tegyük a burgonyát, a spárgát, a fokhagymagerezdeket, az olajat és sok fűszert egy nagy (kb. 30 x 20 cm-es) sütőtálba. Nyomjuk ki az összes levét a fél citromból, majd vágjuk fel őket darabokra, és adjuk a tálhoz. Forgasd össze az egészet, fedd le az edényt fóliával, és süsd kb. 15 percig.
2.
Vedd le a fóliát, és keverd át a rozmaringot. Fűszerezd a csirkecombokat, és egyenletesen rendezd el az edényben.
3.
Süsd további 25-30 percig, amíg a burgonya megpuhul, a csirke pedig ropogósra és átsül. Tálald a tálat az asztal közepén, hogy mindenki megoszthassa.
Sült csirkecombok
Az olívaolaj és a fokhagyma egyszerű kombinációja teszi ezeket a sütőben sült csirkecombokat olyan epikus receptté, amelyet ismételten el fogsz készíteni.
Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja annak, hogy csirkét készítsünk vacsorára.
Összetevők
Skála
6 csontos, bőrös csirkecomb
Só és fekete bors
2 evőkanál olívaolaj
4-6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál olasz fűszer
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 400 F-ra.
Egy közepes tálban keverjük össze az olívaolajat, a fokhagymát és az olasz fűszereket, hogy pasztát kapjunk.
Bőségesen fűszerezd a csirkecombokat sóval és fekete borssal. Helyezd a csirkecombokat egy sütőtálba, bőrrel felfelé. Egy kanállal vagy kenőecsettel oszlassuk el a fokhagymás keveréket a csirkecombok tetején.
Süssük 40-45 percig, amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 175 F-ot.
Vedd ki a csirkecombokat a sütőből, és egy kanál segítségével csöpögtess a csirkére a fokhagymamártásból, majd tálald.
Szuper könnyű sült csirkecombok
Hozzávalók
5 font bőrös csirkecomb
2 evőkanál adobo fűszer, vagy ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj
Útbaigazítás
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 425 fokra (220 fok). Helyezzünk egy rácsot egy sütőlapra.
2. lépés
Helyezd a csirkét bőrrel lefelé a rácsra. Szórjuk meg bőségesen az adobo fűszerrel. Fordítsd meg a csirkét, kend be a bőrét olívaolajjal, és bőségesen szórd meg adobóval.
3. lépés
Süsd az előmelegített sütőben, amíg a leve ki nem folyik, kb. 30 percig. A közepébe szúrt hőmérőnek legalább 74 fokot kell mutatnia.