, 2022/7/2

Ez az egyszerű tészta spenótmártással gyors, könnyű és finom. Kevesebb, mint 15 perc alatt elkészül, és olyan hétköznap esti ételt készít, amelyet az egész család szeretni fog.

spinach pasta

Ez egyike azoknak az egyszerű tésztaételeknek vagy egyfazékos tészta recepteknek, amelyek tökéletesek, amikor csak egy vacsorát kell pillanatok alatt az asztalra varázsolni. És ha szeretted a krémsajtos tésztámat vagy a fehérbabos tésztámat, akkor biztosan imádni fogod ezt a tápanyagdús leveles zöldekkel teli, gyors spenótos szószt is.

Spenótos tészta, egyszerű és gyors!

Hozzávalók

Tészta

8 uncia (225 gramm) tészta (penne, rigatoni, spagetti...)

Spenótos szósz

1 evőkanál olívaolaj vagy extra szűz olívaolaj, plusz több a tálaláshoz.

2-3 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve vagy apróra vágva

9 uncia (250 gramm) bébispenót, megmosva

¼ teáskanál finom só, plusz még több ízlés szerint

5 uncia (140 gramm) krémsajt

1 uncia (30 gramm) frissen reszelt parmezán sajt, plusz több a tálaláshoz

¼ teáskanál őrölt szerecsendió, vagy ⅓ frissen reszelt szerecsendió, vagy ízlés szerint.

fekete bors, ízlés szerint

Útmutató

Főzzük a tésztát al dente-re a csomagolás utasításait követve. Mielőtt lecsepegtetjük, legalább 1/2 csésze tésztafőzővizet tegyünk félre.

Közben melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.

Adjuk hozzá a fokhagymát, és kb. 1-2 percig pirítsuk, amíg illatos lesz (ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg).

Adjuk hozzá a spenót egy részét, és sózzuk meg. Addig keverjük, amíg megfonnyad, egyszerre egy maréknyi spenótot hozzáadva.

Amikor a spenót megfonnyadt, de még élénkzöld, keverjük bele a krémsajtot és 1/3 csésze tésztafőzővizet (ne adjuk hozzá azonnal az összes félretett vizet, hanem tegyük félre a maradékot arra az esetre, ha lazítani szeretnénk a szószt, amikor a tésztát a serpenyőbe tesszük).

Ezután adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot és a dióbelet a szószhoz, és alaposan keverjük össze. A mártás néhány perc alatt kész lesz.

Szűrjük le a tésztát, adjuk a serpenyőbe, és forgassuk össze. Azonnal tálaljuk ¼ csöpp extra szűz olívaolajjal, fekete borssal és frissen reszelt parmezán sajttal. Jó étvágyat!

Krémes paradicsom és spenót tészta

Hozzávalók

1/2 font penne tészta ($0.75)

1 sárga hagyma ($0.28)

2 gerezd fokhagyma ($0,16)

1 evőkanál olívaolaj ($0,16)

1 15 unciás doboz kockára vágott paradicsom ($0,59)

1/2 teáskanál szárított oregánó ($0,05)

1/2 teáskanál szárított bazsalikom ($0,05)

1 csipet törött pirospaprika (opcionális) ($0,02)

1/2 teáskanál só ($0,02)

frissen törött fekete bors ízlés szerint ($0,03)

2 evőkanál paradicsompüré ($0,08)

2 oz. krémsajt ($0,20)

1/4 csésze reszelt parmezán ($0,31)

4 oz. friss spenót ($0,65)

Útmutató

Forraljunk fel egy nagy fazék vizet magas hőfokon. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük tovább, amíg megpuhul (7-10 perc). Szűrőedényben szűrjük le a tésztát.

Amíg a tészta fő, készítsd el a krémes paradicsomszószt. Kockázd fel a hagymát és aprítsa fel a fokhagymát. Add a hagymát, a fokhagymát és az olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon párold, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé válik (3-5 perc).

Adja a serpenyőbe a kockára vágott paradicsomot (a levével együtt), az oregánót, a bazsalikomot, a törött pirospaprikát, a sót és némi frissen törött borsot. Keverjük össze. Adjuk hozzá a paradicsompürét és 1/2 csésze vizet a serpenyőhöz, és keverjük addig, amíg a paradicsompüré elkeveredik a mártásban.

Kapcsold le a hőfokot alacsonyra. Vágd a krémsajtot néhány darabra, majd adja a serpenyőbe a paradicsomszósszal együtt. Habverővel keverd a szószt, amíg a krémsajt teljesen felolvad, és a szósz krémes lesz. Adjuk hozzá a parmezánt a serpenyőhöz, és keverjük addig, amíg beleolvad a szószba.

Adjuk a friss spenótot a serpenyőbe, és óvatosan keverjük a mártásba, amíg megfonnyad (2-3 perc). Adjuk hozzá a tésztát, és addig keverjük, amíg jól bevonja a krémes paradicsomszósz. Kóstold meg, és szükség szerint állítsa be a sót és a borsot. Melegen tálaljuk.