, 2021/8/9
Édesítse a serpenyős csirkét barna cukorral és sült almával.
A barna cukor és az alma édességet kölcsönöz ennek a csirkés-kelbimbós ételnek.
4 adag
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
1 1/2 font csont nélküli, bőr nélküli csirkecombok
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
Kosher só és fekete bors
1 evőkanál repceolaj
1 (12 unciás) csomag aprított kelbimbót
1 szeletelt alma
1/2 szeletelt lilahagyma
1 apróra vágott fokhagymagerezd
2 evőkanál fehér balzsamecet
2 teáskanál barna cukor
1/3 c. apróra vágott pirított pekándió
Útmutató
Fűszerezze a csirkecombokat friss kakukkfűvel, valamint kóser sóval és fekete borssal. Egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, repceolajban süssük, amíg átsül, oldalanként 4-5 percig; tegyük át egy tányérra.
Adja a serpenyőbe a felaprított kelbimbót, az almát, a lilahagymát és a fokhagyma gerezdet. Kevergetve főzzük, amíg a kelbimbó megfonnyad, a hagyma pedig megpuhul, 5-6 percig. Keverje bele a fehér balzsamecetet és a barna cukrot. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal.
Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és hintse meg pirított pekándióval.