, 2021/8/10
A friss tavaszi zöldségek egyszerű (és egészséges!) módja a klasszikus csirkés vacsora feljavításának.
Cal/Serv: 318
4 adag
Elkészítési idő: 0 óra 25 perc
Teljes idő: 0 óra 25 perc
Hozzávalók
4 csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
Kosher só
Frissen őrölt fekete bors
3 evőkanál hideg sótlan vaj
1 nagy mogyoróhagyma
c. száraz fehérbor
1 1/2 cs. cukorborsó
1 1/2 cs. cukorborsó
1 1/2 cs. felszeletelt spárgát
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
2 teáskanál citromhéj
Útmutató
Fűszerezzük a csirkét 1 1/4 teáskanál sóval és 3/4 teáskanál borssal. Olvasszon fel 1 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon. Adjuk hozzá a csirkét, és süssük 4-6 percig, amíg mélyen aranybarnára sül. Fordítsa meg, csökkentse a hőfokot közepesre, és főzze, amíg a belső hőmérséklete eléri a 165 fokot, 6-8 percig. Vegye ki egy tányérra.
Növelje a hőfokot közepesen magasra. Adja hozzá a mogyoróhagymát a serpenyőhöz, és főzze, amíg megpuhul, kb. 1 percig. Keverje bele a bort, és főzze a serpenyő aljáról lekapart barna darabkákkal együtt, amíg a bor háromnegyedére csökken, 1-2 percig. Keverje bele a borsót és a spárgát, és párolja, amíg éppen csak megpuhul, 2-4 percig. Keverjük bele a fokhagymát, és főzzük, amíg illatozni kezd, kb. 1 percig. Forgassuk bele a tárkonyt és a maradék 2 evőkanál vajat. Sóval és borssal fűszerezzük.
Citromhéjjal megszórva tálaljuk.