, 2022/6/29
A hűtött sárgadinnye leves egyike azoknak a vegetáriánus recepteknek, amelyeknek tökéletes nyári íze van. Ezt a receptet használhatod könnyű vacsorához vagy desszertként is elkészítheted. Sok dinnyelevest kipróbáltam már, és ez a recept az egyik kedvencem.
Érdekességek a sárgadinnyéről
Mindig szeretek néhány apróságot közölni a receptjeimben szereplő ételekről. Most már nem kell úgy élned az életed, hogy nem tudod, honnan kapta a sárgadinnye a nevét. Később még hálás leszel érte. A sárgadinnye az olaszországi Cantalupo városáról kapta a nevét. Tudtad, hogy az átlagos méretű sárgadinnye csak körülbelül 100 kalóriát tartalmaz? Ez rengeteg finomság ilyen kevés kalóriáért!
Milyen összetevőkre lesz szükséged ehhez a sárgadinnye-dinnye leveshez?
Dinnye - Azt akarod, hogy a sárgadinnye érett legyen. Kerülje a puha vagy barna foltokkal rendelkező sárgadinnyét. Akárcsak a három medve, most is olyat keresel, amelyik nem túl puha és nem túl kemény. Az érett sárgadinnyének édes aromája is van.
Gyömbérgyökér - Tudta, hogy a gyömbérgyökeret le lehet fagyasztani? Így mindig lesz belőle kéznél.
Cayenne-bors - Állítsa be a csípősséget az ízlésének megfelelően. Én szeretek extra Cayenne-borsot szórni a sárgadinnye levesembe, mert szeretem a csípőset!
Citrom - A citrom és a lime két olyan összetevő, amely mindig kéznél van. Annyi mindent lehet csinálni ezekkel a sokoldalú gyümölcsökkel.
Görög joghurt - A tejfölt vagy a tejföl vagy a joghurt vegán változatát helyettesítheted a receptben.
Só - Ha még mindig van jódos só a szekrényben, amivel főzöl - cseréld le ásványi sóra. Sokkal jobb ízű és jobb számodra.
Szerecsendió - Lehetne ennél aranyosabb szó? Komolyan. Ha van szerecsendió a világon, sokkal jobbá teszi az életet.
Méz - Tudtad, hogy a helyi méz vásárlása segít az allergián? Győződjön meg róla, hogy a méz a közvetlen környékéről származik.
Hozzávalók a sárgadinnye leveshez joghurttal
4 csésze feldarabolt közepes sárgadinnye
1 teáskanál hámozott és felaprított friss gyömbérgyökér
1/8 teáskanál cayenne-i bors
2 lime leve és héja
1 csésze görög joghurt
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál szerecsendió
1 evőkanál méz vagy cukor
Útmutató a hűtött sárgadinnye leves elkészítéséhez
Az apróra vágott sárgadinnyét turmixgépben vagy konyhai robotgépben simára pürésítjük.
Öntsük a sárgadinnyét egy nagy tálba, és keverjük bele a gyömbérgyökeret, a cayenne-i borsot, a lime levét és héját, a joghurtot, a sót, a szerecsendiót és a mézet. A levesnek krémes állagúnak kell lennie.
Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az édességet.
Hűtjük 1 órán át.
Öntsd a lehűtött levest tálkákba, és díszítsd a sárgadinnye-levest tejszínhabbal, eper-salsával vagy egy kis extra cayenne-i borssal.
Cantaloupe leves
Ez egy szép első fogás egy nyári étkezéshez. Előre elkészíthetjük és hűtve tálaljuk.
Hozzávalók
(Gluténmentes, köszvénybarát)
2 sárgadinnye
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
1/2 csésze zsírmentes tejföl, plusz 4 teáskanál a díszítéshez
Útmutató
Vágjuk félbe a sárgadinnyét. Távolítsuk el a magokat. Egy kanál vagy dinnyemagoló segítségével távolítsa el a gyümölcsöt a húsból. Hűtjük le a héját, hogy leveses "tálkaként" használhassuk. Tedd a dinnyét a turmixgépbe a tejföllel és a fűszerekkel. Turmixoljuk krémes állagúra. Legalább egy órára tedd hűtőbe, hogy a leves lehűljön és az ízek összeérjenek. Öntsd a levest dinnyés tálkákba, és díszítésként forgass bele egy teáskanál tejfölt.
4 személyt szolgál fel.
Egy adag körülbelül 129 kalóriát, 28 g szénhidrátot, 3 g fehérjét, kevesebb mint 1 g zsírt, 111 mg nátriumot és 3 g rostot tartalmaz.
Ahhoz, hogy ez a recept gluténmentes legyen, csak olyan fűszereket és ételízesítőket használj, amelyek gluténmentesek. Figyelmesen olvasd el az élelmiszerek címkéjét, és fordulj a céghez, ha bármilyen kérdésed van.