, 2022/6/29

A hűtött sárgadinnye leves egyike azoknak a vegetáriánus recepteknek, amelyeknek tökéletes nyári íze van. Ezt a receptet használhatod könnyű vacsorához vagy desszertként is elkészítheted. Sok dinnyelevest kipróbáltam már, és ez a recept az egyik kedvencem.

cantaloupe cream soup

Érdekességek a sárgadinnyéről

Mindig szeretek néhány apróságot közölni a receptjeimben szereplő ételekről. Most már nem kell úgy élned az életed, hogy nem tudod, honnan kapta a sárgadinnye a nevét. Később még hálás leszel érte. A sárgadinnye az olaszországi Cantalupo városáról kapta a nevét. Tudtad, hogy az átlagos méretű sárgadinnye csak körülbelül 100 kalóriát tartalmaz? Ez rengeteg finomság ilyen kevés kalóriáért!

Milyen összetevőkre lesz szükséged ehhez a sárgadinnye-dinnye leveshez?

Dinnye - Azt akarod, hogy a sárgadinnye érett legyen. Kerülje a puha vagy barna foltokkal rendelkező sárgadinnyét. Akárcsak a három medve, most is olyat keresel, amelyik nem túl puha és nem túl kemény. Az érett sárgadinnyének édes aromája is van.

Gyömbérgyökér - Tudta, hogy a gyömbérgyökeret le lehet fagyasztani? Így mindig lesz belőle kéznél.

Cayenne-bors - Állítsa be a csípősséget az ízlésének megfelelően. Én szeretek extra Cayenne-borsot szórni a sárgadinnye levesembe, mert szeretem a csípőset!

Citrom - A citrom és a lime két olyan összetevő, amely mindig kéznél van. Annyi mindent lehet csinálni ezekkel a sokoldalú gyümölcsökkel.

Görög joghurt - A tejfölt vagy a tejföl vagy a joghurt vegán változatát helyettesítheted a receptben.

Só - Ha még mindig van jódos só a szekrényben, amivel főzöl - cseréld le ásványi sóra. Sokkal jobb ízű és jobb számodra.

Szerecsendió - Lehetne ennél aranyosabb szó? Komolyan. Ha van szerecsendió a világon, sokkal jobbá teszi az életet.

Méz - Tudtad, hogy a helyi méz vásárlása segít az allergián? Győződjön meg róla, hogy a méz a közvetlen környékéről származik.

Hozzávalók a sárgadinnye leveshez joghurttal

4 csésze feldarabolt közepes sárgadinnye

1 teáskanál hámozott és felaprított friss gyömbérgyökér

1/8 teáskanál cayenne-i bors

2 lime leve és héja

1 csésze görög joghurt

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál szerecsendió

1 evőkanál méz vagy cukor

Útmutató a hűtött sárgadinnye leves elkészítéséhez

Az apróra vágott sárgadinnyét turmixgépben vagy konyhai robotgépben simára pürésítjük.

Öntsük a sárgadinnyét egy nagy tálba, és keverjük bele a gyömbérgyökeret, a cayenne-i borsot, a lime levét és héját, a joghurtot, a sót, a szerecsendiót és a mézet. A levesnek krémes állagúnak kell lennie.

Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az édességet.

Hűtjük 1 órán át.

Öntsd a lehűtött levest tálkákba, és díszítsd a sárgadinnye-levest tejszínhabbal, eper-salsával vagy egy kis extra cayenne-i borssal.

Cantaloupe leves

Ez egy szép első fogás egy nyári étkezéshez. Előre elkészíthetjük és hűtve tálaljuk.

Hozzávalók

(Gluténmentes, köszvénybarát)

2 sárgadinnye

1 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál szerecsendió

1/2 csésze zsírmentes tejföl, plusz 4 teáskanál a díszítéshez

Útmutató

Vágjuk félbe a sárgadinnyét. Távolítsuk el a magokat. Egy kanál vagy dinnyemagoló segítségével távolítsa el a gyümölcsöt a húsból. Hűtjük le a héját, hogy leveses "tálkaként" használhassuk. Tedd a dinnyét a turmixgépbe a tejföllel és a fűszerekkel. Turmixoljuk krémes állagúra. Legalább egy órára tedd hűtőbe, hogy a leves lehűljön és az ízek összeérjenek. Öntsd a levest dinnyés tálkákba, és díszítésként forgass bele egy teáskanál tejfölt.

4 személyt szolgál fel.

Egy adag körülbelül 129 kalóriát, 28 g szénhidrátot, 3 g fehérjét, kevesebb mint 1 g zsírt, 111 mg nátriumot és 3 g rostot tartalmaz.

Ahhoz, hogy ez a recept gluténmentes legyen, csak olyan fűszereket és ételízesítőket használj, amelyek gluténmentesek. Figyelmesen olvasd el az élelmiszerek címkéjét, és fordulj a céghez, ha bármilyen kérdésed van.