, 2021/8/7

Friss kukoricatortillák alkotják ennek a mexikói ihletésű pitének a rétegeit, amelyet zöld salsával és friss korianderrel ízesítünk.

mexikoi pite

4 - 6 adag

Teljes idő: 0 óra 30 perc

Összetevők

Főzőspray 1 c. bolti salsa verde

3/4 c. tejföl

2 csokor koriander (kb. 4 csésze, beleértve a vékony szárakat is), plusz még több a tálaláshoz.

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

3 c. aprított grillcsirke

2 újhagyma, vékonyan felszeletelve

6 oz. Monterey Jack sajt, reszelt (kb. 1 1/2 csésze), elosztva

16 kukorica tortilla

Apróra vágott fehérhagyma, a tálaláshoz

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 425°F-ra. Enyhén zsírozzon meg egy 8 hüvelykes, négyzet alakú, sütésre alkalmas sütőedényt. Pürésítsük a salsát, a tejfölt és a koriandert egy turmixgépben, amíg sima nem lesz, 20-30 másodpercig. Ízesítse sóval és borssal.

Terítsünk 1/2 csésze szószt az előkészített forma aljára. A maradék szószt tegyük át egy tálba. Adja hozzá a csirkét, az újhagymát és 1 csésze sajtot; forgassa össze. Ízesítse sóval és borssal.

Helyezzen 4 tortillát a mártás tetejére a serpenyőben, kissé fedve egymást. Tegyük a tetejére a csirkés keverék egyharmadát (kb. 1 1/3 csésze) és még 4 tortillát. Ismételje meg még kétszer. Tegyük a tetejére a maradék csirkét és 1/2 csésze sajtot.

Fedjük le fóliával, és süssük, amíg átmelegszik, 15-20 percig. Vegye le a fedőt, és süsse, amíg megbarnul, 1-2 percig. Tálaljuk hagymával és korianderrel megszórva.