, 2021/8/9

Ez az étel bizonyítja, hogy a sárgarépát érdemes szárral együtt főzni - milyen szépek!

 csirke sült

Menta, petrezselyem és pepitaszemek koronázzák meg a barnára pirított csirkecombot és az egész sárgarépát.

4 adag

Hozzávalók

4 csont nélküli csirkecomb

Kosher só és fekete bors

2 teáskanál repceolaj

12 oz. kis sárgarépa

1 (5,8 unciás) doboz olívaolajos, fűszeres kuszkusz

1/3 cs. apróra vágott friss petrezselyemzöldet

1/3 cs. pirított sózott pepitaszemek

1/4 c. apróra vágott friss menta

1 gerezd apróra vágott fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citromlé

2 teáskanál citromhéj

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 450°F-ra. Fűszerezzük a csirkecombokat sóval és fekete borssal. Süssük a bőrével lefelé egy nagy, sütőálló serpenyőben közepes-magas hőfokon repceolajban, amíg a bőr aranybarnára sül, 6-8 percig; tegyük át egy tányérra.

Adjuk hozzá a sárgarépát, és fűszerezzük kosher sóval és fekete borssal; forgassuk össze. Tegyük a tetejére a csirkét, bőrös felével felfelé. Süssük, amíg a csirke átsül, 8-10 percig.

Közben készítse el a kuszkuszt a csomagolás utasításai szerint. Dobja össze az apróra vágott petrezselymet és a sózott, pirított pepitát, a friss mentát, az apróra vágott fokhagyma gerezdet, az olívaolajat, a citromlevet és a citromhéjat. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálalja a csirkét, a sárgarépát és a kuszkuszt a fűszerkeverékkel körítve.