, 2021/8/9
Ez az étel bizonyítja, hogy a sárgarépát érdemes szárral együtt főzni - milyen szépek!
Menta, petrezselyem és pepitaszemek koronázzák meg a barnára pirított csirkecombot és az egész sárgarépát.
4 adag
Hozzávalók
4 csont nélküli csirkecomb
Kosher só és fekete bors
2 teáskanál repceolaj
12 oz. kis sárgarépa
1 (5,8 unciás) doboz olívaolajos, fűszeres kuszkusz
1/3 cs. apróra vágott friss petrezselyemzöldet
1/3 cs. pirított sózott pepitaszemek
1/4 c. apróra vágott friss menta
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál citromhéj
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 450°F-ra. Fűszerezzük a csirkecombokat sóval és fekete borssal. Süssük a bőrével lefelé egy nagy, sütőálló serpenyőben közepes-magas hőfokon repceolajban, amíg a bőr aranybarnára sül, 6-8 percig; tegyük át egy tányérra.
Adjuk hozzá a sárgarépát, és fűszerezzük kosher sóval és fekete borssal; forgassuk össze. Tegyük a tetejére a csirkét, bőrös felével felfelé. Süssük, amíg a csirke átsül, 8-10 percig.
Közben készítse el a kuszkuszt a csomagolás utasításai szerint. Dobja össze az apróra vágott petrezselymet és a sózott, pirított pepitát, a friss mentát, az apróra vágott fokhagyma gerezdet, az olívaolajat, a citromlevet és a citromhéjat. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálalja a csirkét, a sárgarépát és a kuszkuszt a fűszerkeverékkel körítve.