, 2021/8/10
Könnyítsd meg a spagetti estét sovány pulykahússal és friss "zoodles"-sel.
4 adag
Elkészítési idő: 0 óra 30 perc
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
1 font darált pulyka
1/4 c. fűszerezett száraz zsemlemorzsa
1 nagy tojás
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöldet
1 1/2 oz. parmezán sajt, reszelt (kb. 1/3 c.), plusz még több a tálaláshoz.
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, elosztva
Kosher só
Frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál extra szűz olívaolaj, elosztva
1 (25 unciás) üveg marinara szósz
4 közepes méretű cukkini, spirálozóval vagy julienne hámozóval tésztára vágva.
4 oz. Provolone sajt, reszelt (kb. 1 c.)
Útmutató
Keverje össze a pulykahúst, a zsemlemorzsát, a tojást, a petrezselymet, a parmezánt, 1 gerezd fokhagymát, valamint 1/2 teáskanál sót és borsot egy tálban. Formázzunk 12 (1 1/2" - 2") húsgombócot.
Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tegye bele a húsgombócokat, és időnként megforgatva süsse őket, amíg minden oldalukon barnára sülnek, 4-6 percig. Csökkentse a hőfokot közepesen alacsonyra, és óvatosan keverje bele a marinarát. A húsgombócokat időnként megforgatva pároljuk, amíg a húsgombócok átsülnek és a szósz besűrűsödik, 14-16 percig.
Közben a maradék evőkanál olajat közepes serpenyőben, közepesen magas hőfokon felhevítjük. Adja hozzá a cukkinit és a maradék fokhagymát, és főzze 2-3 percig, amíg éppen csak megpuhul és átmelegszik. Ízesítsük sóval és borssal.
Melegítsük fel a grillsütőt magasra, a rácsot a felső pozícióba állítva. Szórjuk a provolonét a húsgombócokra. Süssük, amíg a sajt aranybarnára pirul, 3-4 percig.
Tálaljuk a húsgombócokat a parmezánnal megszórt tésztán.