, 2021/8/10

Könnyítsd meg a spagetti estét sovány pulykahússal és friss "zoodles"-sel.

pulykahúsgombócok

4 adag

Elkészítési idő: 0 óra 30 perc

Teljes idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

1 font darált pulyka

1/4 c. fűszerezett száraz zsemlemorzsa

1 nagy tojás

3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöldet

1 1/2 oz. parmezán sajt, reszelt (kb. 1/3 c.), plusz még több a tálaláshoz.

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, elosztva

Kosher só

Frissen őrölt fekete bors

2 evőkanál extra szűz olívaolaj, elosztva

1 (25 unciás) üveg marinara szósz

4 közepes méretű cukkini, spirálozóval vagy julienne hámozóval tésztára vágva.

4 oz. Provolone sajt, reszelt (kb. 1 c.)

Útmutató

Keverje össze a pulykahúst, a zsemlemorzsát, a tojást, a petrezselymet, a parmezánt, 1 gerezd fokhagymát, valamint 1/2 teáskanál sót és borsot egy tálban. Formázzunk 12 (1 1/2" - 2") húsgombócot.

Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tegye bele a húsgombócokat, és időnként megforgatva süsse őket, amíg minden oldalukon barnára sülnek, 4-6 percig. Csökkentse a hőfokot közepesen alacsonyra, és óvatosan keverje bele a marinarát. A húsgombócokat időnként megforgatva pároljuk, amíg a húsgombócok átsülnek és a szósz besűrűsödik, 14-16 percig.

Közben a maradék evőkanál olajat közepes serpenyőben, közepesen magas hőfokon felhevítjük. Adja hozzá a cukkinit és a maradék fokhagymát, és főzze 2-3 percig, amíg éppen csak megpuhul és átmelegszik. Ízesítsük sóval és borssal.

Melegítsük fel a grillsütőt magasra, a rácsot a felső pozícióba állítva. Szórjuk a provolonét a húsgombócokra. Süssük, amíg a sajt aranybarnára pirul, 3-4 percig.

Tálaljuk a húsgombócokat a parmezánnal megszórt tésztán.