, 2021/8/8
Egyszerűen Herbes de Provence-szal fűszerezve ezt a gyors ételt ízletes citromos borsó kuszkusszal tálaljuk. Herbes de Provence garnélarák bazsalikommal és borsó kuszkusszal
4 adag
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Hozzávalók
1 c. kuszkusz
3/4 c. fagyasztott borsó, felolvasztva
1/4 c. friss bazsalikom, apróra vágva
1 tk. citromhéj, plusz 2 evőkanál citromlé
3 evőkanál olívaolaj, elosztva
Kosher só és frissen őrölt bors
1 lb. nagy garnélarák, meghámozva és kibelezve
2 tk. friss kakukkfű
2 tk. friss majoránna, oregánó vagy sóska, apróra vágva
1 teáskanál friss rozmaring, apróra vágva
1/2 teáskanál szárított levendula
1 evőkanál friss tárkony, apróra vágva
Útmutató
Főzzük meg a kuszkuszt a csomagolási utasítás szerint. Hajtogassuk bele a borsót, a bazsalikomot, a citromhéjat és 1 evőkanál olajat. Sóval és borssal fűszerezzük.
Keverjük össze a garnélarákot, a kakukkfüvet, a majoránnát, a rozmaringot, a levendulát és 1 evőkanál olajat egy tálban. Sóval és borssal fűszerezzük.
A maradék 1 evőkanál olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a garnélarákot, és egyszer megforgatva süssük 2-3 percig, amíg teljesen átlátszatlan lesz. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a citromlevet és a tárkonyt; forgassuk össze. Tálaljuk a kuszkusszal együtt.