, 2022/7/2
Akár a tűzhelyet, akár a mikrohullámú sütőt használod, a párolt káposzta fantasztikus és egészséges étel. Gyors és egyszerű köret, amely remekül illik marhahúshoz, sertéshúshoz, sonkához és kolbászhoz. Meglepő módon a káposzta azon kevés dolgok egyike, amelyek valóban jól főzhetők a mikrohullámú sütőben. Ha nincs tűzhelyi párolóedényed vagy párolókosara, használd a mikrohullámú sütőt.
A párolt káposztát nagyon egyszerűen elkészítheti - a vaj és a só hozzáadásával a finom káposzta íze ragyogni fog. Ha szeretnéd, a vaj helyett adj hozzá frissen vágott kaprot 2 evőkanál tejföllel. Vagy csak adj néhányat a kedvenc szárított fűszernövényeidből a vajhoz és a sóhoz.
Bármilyen zöldség párolása gyerekjáték, függetlenül attól, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre. Meglátod, hogy a párolás az egyik legjobb módja annak, hogy élvezd sok kedvenc zöldséged.
Összetevők
1/4 kis káposzta, vékonyan felszeletelve
2 evőkanál sótlan vaj
Kosher só, ízlés szerint
Lépések az elkészítéséhez
Pároljuk meg a káposztát a mikrohullámú sütőben
Tedd a felszeletelt káposztát egy kis mikrohullámú sütőedénybe.
Adj hozzá 1/4 hüvelyknyi vizet.
Fedd le, és 8 percig magas fokozaton mikrohullámú sütőben süsd. (Ha a mikrohullámú sütőnek nincs forgótányérja, a sütés felénél 1/4 fordulatot fordítsd meg az edényt).
Csöpögtesd le a vizet az edényből.
Add hozzá a vajat és a sót. Tálald és élvezd.
Káposzta párolása a tűzhelyen
Tölts meg egy nagy fazekat vízzel, és helyezz rá egy gőzkosarat vagy fém szűrőt. A víznek a fazékban éppen a kosár alatt kell lennie.
Forrald fel a vizet, majd tedd a kosárba a felszeletelt káposztát.
Fedjük le a kosarat egy fedővel, és gőzöljük, amíg a káposzta megpuhul és ropogós lesz. A legtöbb káposzta körülbelül 5-8 percig tart. Egyes fajták, például a nápolya, a bok choy és a savanyú káposzta 3-5 percig is eltarthat. (Ha szűrőt használ, ügyeljen arra, hogy hagyj egy kis helyet, hogy a gőz távozni tudjon. A fedő megdöntése nagyon jól működik).
Vedd ki a káposztát a kosárból, és add hozzá a vajat és a sót.
Tálaljuk és fogyasszuk.
Jamaikai párolt káposzta
Könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. A felaprított káposztát és sárgarépát hagymával, fokhagymával, paprikával és kakukkfűvel főzik.
Összetevők
1/2 közepes fej káposzta, megmosva
1 közepes sárgarépa, megmosva
2 teáskanál olívaolaj vagy kókuszolaj
1/2 közepes hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/4 piros paprika, apróra vágva
2 szál friss kakukkfű, vagy 1/4 teáskanál szárított kakukkfű
2 zöldhagyma
1/2 teáskanál só
1/4 csésze víz vagy zöldségleves
1 egész Scotch Bonnet paprika
Útmutató
Távolítsuk el a káposzta külső leveleit, vágjuk félbe, késsel vékonyan szeleteljük fel, a belső magot hagyjuk ki. Aprítsd fel vagy szeleteld vékonyan a sárgarépát.
Egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon hevítsd fel az olajat. Párold meg a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a kakukkfüvet, a zöldhagymát és a sót.
Add hozzá a káposztát és a sárgarépát, és jól keverd össze. Adjuk hozzá a vizet vagy a húslevest és az egész Scotch Bonnet borsot.
Fedjük le, és hagyjuk főni körülbelül 10 percig, időnként megkeverve.
A párolt káposzta egy jól ismert jamaikai étel, amely káposztából, hagymából és fűszerekből készül, és számos egészségügyi előnye van (további részleteket alább találsz). Már kiskorunk óta azt mondták nekünk, hogy a friss jobb. Ez azonban nem mindig van így. Bár a friss zöldségek nagyszerűek, néha jobb, ha egy kicsit élünk, és nem vagyunk mindenben olyan merevek. Ez az étel tökéletes példa erre. Ez a káposztás recept színes és vibráló hangulatot kölcsönöz bármelyik menünek. Párosítsd tehát ezt a színes köretet bármilyen vacsorához, hogy egy kis harapást és élénk színt adj hozzá.