, 2021/8/10
Bár ez a szendvics friss és könnyű, a prosciutto eléggé kielégítő és tartalmas ahhoz, hogy laktató nyári ebéd legyen.
Cal/Serv: 356
4 adag
Főzési idő: 0 óra 15 perc
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
1/2 c. majonéz
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
4 szelet prosciutto
4 szelet fehér kenyér
4 evőkanál lágyított vaj
12 szelet örökzöld paradicsom
Morzsolt prosciutto
Tengeri só
Frissen őrölt bors
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra. Közben egy kis tálban keverjük össze 1/2 csésze majonézt, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonyt. Tegyük félre. Helyezzen 4 szelet prosciuttót (kb. 2 uncia) egy sütőlapra, és süsse ropogósra, 12-15 percig.
Közben kenjen meg 1 szelet fehér kenyér mindkét oldalát 1/2 evőkanál lágyított vajjal; ismételje meg ezt további 3 szelet esetében. Egy grillserpenyőben, közepesen magas hőfokon grillezzük a kenyeret, amíg aranyszínű és enyhén elszenesedik, oldalanként kb. 2 percig.
A szendvicsek összeállításához kenjen a kenyérre 2 evőkanálnyi tartalék tarhonyás aioli-t. Rétegezzen rá 3 szelet örökzöld paradicsomot, majd a tetejére morzsolt prosciuttót. Szórja meg tengeri sóval és frissen őrölt borssal.