, 2022/6/27
Semmi sem sugallja jobban a "hétvégét", mint a házi palacsinta reggelire. Egyszerű receptünk segítségével kevesebb mint 30 perc alatt elkészítheted őket. A palacsintatészta készítése a semmiből olyan egyszerű, hogy csodálkozni fogsz, miért nem csináltad még soha!
előkészítés: 5 perc
összesen: 20 perc
Szerezz örömet magadnak és családodnak ezzel a kitűnő recepttel.
Összetevők
1 csésze általános liszt, (kanál és kiegyenlített)
2 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 csésze tej
2 evőkanál sótlan vaj, olvasztott vagy növényi olaj
1 nagy tojás
1 evőkanál növényi olaj
Válogatott öntetek, például vaj, juharszirup, porcukor, méz, lekvár, befőtt, édesített tejszínhab vagy csokoládészirup.
Útmutató
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra; tartsunk készenlétben egy sütőlapot vagy hőálló tálat, hogy a megsült palacsintákat melegen tartsuk a sütőben. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót; tegyük félre.
2. lépés
Egy közepes tálban keverjük össze a tejet, a vajat (vagy olajat) és a tojást. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tejes keverékhez; keverjük addig, amíg éppen csak megnedvesedik (ne keverjük túl; néhány kis csomó nem baj).
3. lépés
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt (tapadásmentes vagy öntöttvas) vagy sütőlapot közepes hőmérsékleten. Hajtson félbe egy papírtörlő lapot, és nedvesítse meg olajjal; óvatosan dörzsölje be a serpenyőt az olajozott papírtörlővel.
4. lépés
Minden palacsintához kanalazz 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, a kanál hátuljával terítsd el a tésztát kör alakúra (egy nagy serpenyőbe 2-3 darabnak kell beférnie).
5. lépés
Süssük addig, amíg a palacsinták felszínén buborékok keletkeznek, és néhányan szétpukkadnak, 1-2 percig. Óvatosan fordítsa meg egy vékony spatulával, és süsse, amíg az alja megbarnul, további 1-2 percig. Tegyük át egy sütőlapra vagy tálra; lazán fedjük le alufóliával, és tartsuk melegen a sütőben. Folytassa a sütést további olajjal és a maradék tésztával. (12-15 palacsinta lesz.) Tálaljuk melegen, a kívánt feltétekkel.
Puha amerikai palacsinta
Ez az egyszerű amerikai palacsinta recept könnyű és pelyhes palacsintát készít, amely nagyszerű egy hétvégi villásreggelihez. Próbálja ki, hogy sütés előtt egy nagy marék friss áfonyát ad a tésztához.
Egy adag 256 kcal-t, 7 g fehérjét, 35 g szénhidrátot (ebből 9 g cukrot), 9,5 g zsírt (ebből 5,5 g telített zsírsavat), 1,5 g rostot és 1,2 g sót tartalmaz.
Hozzávalók
135g/4¾oz sima liszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
2 evőkanál porcukor
130ml/4½fl oz tej
1 nagy tojás, enyhén felverve
2 evőkanál olvasztott vaj (hagyjuk kissé kihűlni) vagy olívaolaj, plusz extra a főzéshez.
Tálaláshoz
juharszirup
vaj
Recept tippek
Módszer
Szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót és a porcukrot egy nagy tálba. Egy külön tálban vagy kancsóban enyhén keverjük össze a tejet és a tojást, majd keverjük bele az olvasztott vajat.
Öntsük a tejes keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével verjük addig, amíg sima tésztát kapunk. Az esetleges csomók egy kis keveréssel hamar eltűnnek. Hagyjuk a tésztát néhány percig állni.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és adjunk hozzá egy csomó vajat. Amikor megolvadt, adjunk hozzá egy kanál tésztát (vagy kettőt, ha a serpenyő elég nagy ahhoz, hogy egyszerre két palacsintát süthessünk). Nagyon sűrűnek fog tűnni, de ennek így kell lennie. Várjon, amíg a palacsinta teteje elkezd buborékosodni, majd fordítsa meg, és süsse, amíg mindkét oldala aranybarna lesz, és a palacsinta kb. 1 cm/½ hüvelyk vastagságúra emelkedik.
Ismételd ezt addig, amíg az összes tészta el nem fogy. A palacsintákat alacsony hőmérsékletű sütőben melegen tarthatod, de a legjobb íze frissen, a serpenyőből kivéve van.
Tálaljuk egy kis valódi juharsziruppal és extra vajjal, ha szeretjük.