, 2021/8/6

Egy gyors mártással, amely éléskamrai alapanyagokból készül, és egy még gyorsabb pirítással ez a klasszikus elviteles alapétel rövidebb idő alatt összeáll, mintha kiszállítanák. És még frissebb is!

marhahús és brokkoli

Terméshozam: 4 adag

Előkészítési idő: 0 óra 10 perc

Főzési idő: 0 óra 10 perc

Teljes idő: 0 óra 20 perc

Hozzávalók

1/3 c. csirkealaplé

1/4 c. szójaszósz

1 evőkanál plusz 1 teáskanál tiszta méz

1 tk. pirított szezámolaj

1 evőkanál. plusz 1 teáskanál kukoricakeményítő

12 oz. vékonyan felszeletelt oldalas steak

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

2 evőkanál repceolaj

12 oz brokkolivirágok, félbevágva, ha nagyok

1 egy hüvelykes darab friss gyömbér, meghámozva és felaprítva

3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

Forró főtt rizs, pirított szezámmag, szeletelt újhagyma és lime szeletek a tálaláshoz.

Útmutató

Keverjük össze a húslevest, a szójaszószt, a mézet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt egy tálban, amíg a kukoricakeményítő feloldódik.

Fűszerezzük a steaket sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben magas hőfokon. Adjuk hozzá a steaket, és időnként megkeverve süssük, amíg majdnem átsül, 2-3 percig; tegyük át egy tányérra egy fogó segítségével. Csökkentse a hőfokot közepesen magasra. Adjuk hozzá a brokkolit, és sózzuk meg. Gyakran kevergetve főzzük, amíg a brokkoli ropogósan puha nem lesz, 2-3 percig (ha a serpenyő túlságosan sötétedni kezd, adhatunk hozzá néhány evőkanál vizet). Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát. Főzzük kevergetve, amíg illatos nem lesz, 30 másodperc-1 percig.

Keverjük fel a mártást, és adjuk a serpenyőbe a steakkel és a felgyülemlett szafttal együtt. Keverés közben főzzük, amíg a mártás besűrűsödik és a steak meleg, kb. 1 percig.

Szezámmaggal és mogyoróhagymával díszített rizzsel tálaljuk, mellé lime-szeleteket teszünk.