, 2021/8/6
Egy gyors mártással, amely éléskamrai alapanyagokból készül, és egy még gyorsabb pirítással ez a klasszikus elviteles alapétel rövidebb idő alatt összeáll, mintha kiszállítanák. És még frissebb is!
Terméshozam: 4 adag
Előkészítési idő: 0 óra 10 perc
Főzési idő: 0 óra 10 perc
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Hozzávalók
1/3 c. csirkealaplé
1/4 c. szójaszósz
1 evőkanál plusz 1 teáskanál tiszta méz
1 tk. pirított szezámolaj
1 evőkanál. plusz 1 teáskanál kukoricakeményítő
12 oz. vékonyan felszeletelt oldalas steak
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál repceolaj
12 oz brokkolivirágok, félbevágva, ha nagyok
1 egy hüvelykes darab friss gyömbér, meghámozva és felaprítva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Forró főtt rizs, pirított szezámmag, szeletelt újhagyma és lime szeletek a tálaláshoz.
Útmutató
Keverjük össze a húslevest, a szójaszószt, a mézet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt egy tálban, amíg a kukoricakeményítő feloldódik.
Fűszerezzük a steaket sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben magas hőfokon. Adjuk hozzá a steaket, és időnként megkeverve süssük, amíg majdnem átsül, 2-3 percig; tegyük át egy tányérra egy fogó segítségével. Csökkentse a hőfokot közepesen magasra. Adjuk hozzá a brokkolit, és sózzuk meg. Gyakran kevergetve főzzük, amíg a brokkoli ropogósan puha nem lesz, 2-3 percig (ha a serpenyő túlságosan sötétedni kezd, adhatunk hozzá néhány evőkanál vizet). Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát. Főzzük kevergetve, amíg illatos nem lesz, 30 másodperc-1 percig.
Keverjük fel a mártást, és adjuk a serpenyőbe a steakkel és a felgyülemlett szafttal együtt. Keverés közben főzzük, amíg a mártás besűrűsödik és a steak meleg, kb. 1 percig.
Szezámmaggal és mogyoróhagymával díszített rizzsel tálaljuk, mellé lime-szeleteket teszünk.