, 2022/6/27
A krumplisaláta gyors és egyszerű lehet, és nem kell túl bonyolultnak lennie. Ez a recept tökéletes választás, ha körülbelül 30 percünk van arra, hogy összedobjunk egy köretet. Kockára vágott burgonyából, néhány apróra vágott zöldségből és egy egyszerű fűszerezett majonézes öntetből készül, és elragadóan egyszerű. Készítsd el egy összejövetelre, grillezésre vagy családi vacsorára. Garantáltan nagy közönségsiker lesz.
A burgonyasalátához a legjobb burgonya a piros héjú vagy a kerek fehér fajták. A saláta késő tavaszi vagy kora nyári elkészítésekor újburgonyát is használhatsz. Az előkészítés egyszerű, és ha szeretnéd, adj hozzá néhány apróra vágott keményre főtt tojást vagy zellert. A majonéz a burgonyasaláta-öntetek kedvelt alapanyaga. Használd kedvenc bolti majonézed, vagy próbáld ki házi készítésű majonézzel. Nem nehéz elkészíteni, ha ismer néhány trükköt, és számos variációt - köztük gluténmentes és tojásmentes recepteket - lehet felfedezni. Ebben a receptben az ízét almaecet erősíti, ami remekül ízesíti és tökéletesen könnyíti a textúrát. A fűszerezés a hagymasó, a zellermag és az őrölt fekete bors nyerő kombinációja.
A legjobb eredmény érdekében készítsd el ezt a burgonyasalátát előre, és hagyd kihűlni a hűtőben. Néhány óra elegendő, de egy éjszakán át a legjobb. Az ízek tovább fejlődnek és összeérnek egy kis plusz idővel. A burgonyasaláta három-öt napig is eláll, ha légmentesen záródó edényben hűtőben tároljuk. A maradékból kiváló és gyors ebéd készíthető, ha kedvenc szendvicsével tálaljuk.
Összetevők
3 font burgonya
Kosher só
1 nagy zöldpaprika, durvára vágva
1 közepes sárga hagyma, durvára vágva
1 csésze majonéz
1/3 csésze almaecet
1-2 teáskanál hagymasó, ízlés szerint
1/2 teáskanál zellermag
Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Lépések az elkészítéséhez
Gyűjtsd össze a hozzávalókat.
Hámozd meg és vágd apró kockákra a burgonyát. Főzzük a burgonyát forrásban lévő, jól sózott vízben, amíg éppen csak megpuhul, 10-15 percig. Jól csepegtesd le.
Kockázd fel a burgonyát egy nagy fazékban
Egy nagy tálban keverjük össze a főtt burgonyát, a paprikát és a hagymát.
Egy nagy tálban főtt kockára vágott burgonyát, paprikát és hagymát.
Egy külön közepes tálban keverd össze a majonézt, az almaecetet, a hagymasót, a zellermagot és a fekete borsot.
Egy tál majonézes öntet
Add a majonézes keveréket a zöldségekhez. Hajtogasd össze, hogy összeálljon. Fedd le, és tedd hűtőbe, amíg kihűl, vagy akár egy éjszakán át, ha az idő engedi.
Az eredeti burgonyasaláta
Elkészítési idő
10 perc
Főzési idő
15 perc
Hozzávalók
2 font burgonya (5-6 közepes) meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva.
1 csésze Best Foods majonéz
2 evőkanál ecet
1 1/2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1/4 teáskanál őrölt fekete bors
1 csésze zeller vékonyan felszeletelve
1/2 csésze apróra vágott hagyma
2 keményre főtt tojás apróra vágva opcionális
Recept utasítások
Fedjük le a burgonyát vízzel egy 4 literes lábasban; forraljuk fel közepesen magas hőfokon.
Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és főzzük, amíg a burgonya megpuhul, kb. 10 percig. Lecsepegtetjük és kissé lehűtjük.
Keverd össze a Best Foods™ Real Mayonnaise-t, az ecetet, a sót, a cukrot és a borsot egy nagy tálban.
Add hozzá a burgonyát, a zellert, a hagymát és a tojást, és óvatosan forgasd össze. Hűtve vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.