, 2022/6/27

A hagyományos burgonyás palacsinta csodálatos kényelmi étel. Tálald almaszószal és tejföllel egy könnyű vacsorához, vagy sült csirkével egy kiadós téli étkezéshez. Használhatsz több lisztet, ha a keverék túl nedvesnek tűnik.

potato pancakes

Íme egy burgonyás palacsinta recept, amelynek elkészítése nem igényel sok időt, és két személy számára is megfelelő. A hétvégék a pihenés és az élet élvezetének idejévé válnak, és ezek a krumplis palacsinták az egyik kedvenc finomságunk.

Összetevők

2 közepes burgonya, hámozva

1 nagy tojás

1/3 csésze apróra vágott hagyma

1 evőkanál liszt

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál bors

1/4 teáskanál fokhagymapor

Útmutató

Reszeljük finomra a burgonyát; a folyadékot szűrjük le. Tegyük a burgonyát egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a hagymát, a lisztet, a sót, a borsot és a fokhagymaport; jól keverjük össze.

Egy nagy serpenyőben melegítsünk fel 1/8 hüvelyknyi olajat közepes lángon. Csepegtessünk 1/4 csészényi tésztát; enyhén nyomjuk laposra. Süssük mindkét oldalát aranybarnára. Azonnal tálaljuk.

Táplálkozási adatok

Fejenként 2 db: kalória, 3 g zsír (1 g telített zsír), 106 mg koleszterin, 627 mg nátrium, 35 g szénhidrát (4 g cukor, 3 g rost), 7 g fehérje.

Nagymama krumplis palacsintája

Lengyel dédnagymamám krumplis palacsintája a család kedvenc vigaszétele! Tálald a sült palacsintákat tejföllel vagy almaszószal egy könnyű vacsorához, vagy kínáld őket egyszerű köretként kedvenc főételed mellé. Ez egy egyszerű, régimódi recept, amely kiállja az idő próbáját!

Hozzávalók

Ez egy gyors áttekintés az egyszerű hozzávalókról, amelyekre a dédnagymamám burgonyás palacsintájához szükséged lesz. Mint mindig, a konkrét méréseket és a teljes főzési utasításokat a poszt alján található nyomtatható receptdobozban találod.

Rózsaszín burgonya: meghámozva, majd lereszelve. A nagymamám mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a burgonyát kézzel reszelje le (függetlenül attól, hogy hány palacsintát készített!), de az ételfeldolgozó nagyszerű rövidítés.

Hagyma: finom pikáns ízt ad.

Tojás: a palacsinta szerkezetét és enyhe emelkedettségét adja.

Teljes kiőrlésű liszt: kötőanyag, amely segít összetartani a keveréket.

Só és bors: a palacsinta többi ízének fokozására.

Sütőpor: kovászt adó anyag, amely a palacsintáknak egy kicsit könnyebb textúrát ad.

Olaj és vaj: a sütéshez. A vaj ízesíti a palacsintát, míg az olajnak magasabb a füstpontja.

A burgonyás palacsinta elkészítésének folyamatát bemutató felvételek

Hogyan készítsünk krumplis palacsintát a semmiből?

Az egyszerű, rusztikus palacsinta gyorsan összeáll néhány megfizethető alapanyagból.

Használj dobozos reszelőt vagy konyhai robotgépet a hagyma és a burgonya durvára reszeléséhez, majd nyomd szárazra.

Egy nagy tálban a kezeddel óvatosan keverd össze a reszelt burgonyát és hagymát a tojással, liszttel, sóval, borssal és sütőporral.

Kanalazz körülbelül ¼ csésze burgonyás keveréket egy forró serpenyőbe, amelyet vajjal és olajjal kikenünk. Süss minden palacsintát oldalanként 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Több részletben kell dolgozni, hogy ne legyen túlzsúfolt a serpenyő.