, 2021/8/8
Íme egy recept, amely meggyőz arról, hogy a sütőtökkonzerv jóval többre is, mint pite készítésére. Ezt az éléskamra-alapú ételt mindössze 25 perc alatt az asztalra varázsolhatod.
4 adag
Teljes idő: 0 óra 25 perc
Hozzávalók
12 oz. rigatoni
2 evőkanál olívaolaj, elosztva
12 friss zsályalevél
1/4 c. fenyőmag, pirítva és durvára vágva
1 tk. finomra reszelt citromhéj
1 mogyoróhagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
1 c. tiszta sütőtök konzerv
2 oz. Parmezán sajt, reszelt (kb. 1/2 csésze), plusz még több a tálaláshoz.
1/4 c. tejszín
1/8 tk. frissen reszelt szerecsendió
Útmutató
1. Főzzük meg a tésztát a csomagolási utasítás szerint. Tartalékoljunk 1 csésze főzővizet; szűrjük le a tésztát, és tegyük vissza a fazékba.
2. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a zsályát, és főzzük ropogósra, 2-3 percig. Szűrőkanállal tegyük át egy papírtörlővel bélelt tányérra; ha kihűlt, morzsoljuk darabokra. Dobjuk össze a zsályát, a fenyőmagot és a citromhéjat egy tálban.
3. Adjuk a maradék 1 evőkanál olajat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát a serpenyőbe. Sóval és borssal fűszerezzük. Főzzük, időnként megkeverve, amíg megpuhul, 1-2 percig. Adjuk hozzá a sütőtököt, a parmezánt, a tejszínt, a szerecsendiót és 1/2 csésze félretett tésztavizet. Főzzük, amíg kissé besűrűsödik, 3-5 percig. Sóval ízesítsük (ha szükséges, merülőmixerrel vagy hagyományos turmixgéppel pürésítsük simára). Adjuk hozzá a tésztát, és keverjük össze (ha a szósz túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még tésztavizet). Tálaljuk fenyőmaggal megszórva.