, 2023/2/16
Amikor steakre vágyunk, mindig ezt az ételt akarjuk elkészíteni. Gyorsan összeáll, és tele van ízekkel. Elfelejteti velünk, hogy a csirke valaha is létezett.
Ha tészta nélkül szeretnéd a steaket, ajánlom a Cajun vajas steaket. Készítetted ezt a randi estére, és beleszerettél az ételbe?
4 adag
Elkészitési idő: 10 perc
Összes idő: 30 perc
Hozzávalók
Kosher só
12 oz. fettuccine
1 font szűzpecsenye
2 evőkanál növényi olaj
Frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál liszt
2 c. tej
1/2 cs. frissen reszelt parmezán
1 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldet
1 1/2 cs. félbevágott cseresznyeparadicsom
4 cs. bébispenót
2 evőkanál balzsamecetes máz (1/3 c. balzsamecet kb. 10 percig párolva)
Útmutató
1. lépés
Egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük a tésztát al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. A tésztavizet lecsepegtetés előtt félretesszük ½ csésze tésztavizet. Tegyük vissza a tésztát a fazékba.
2. lépés
Kenjük be a steak mindkét oldalát olajjal, és fűszerezzük bőségesen sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, süssük a steaket a kívánt átsütöttségig, oldalanként 4 percig, ha közepesen átsült. Tegyük át egy tányérra, és hagyjuk pihenni 10 percig. Vékonyan szeletelje fel a steaket.
3. lépés
A serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhul és illatos lesz, 1-2 percig. Keverjük bele a lisztet, és főzzük még 1 percig, majd lassan adjuk hozzá a tejet, keverjük fel, hogy a csomókat feloldjuk, és főzzük, amíg besűrűsödik, 5 percig. Adjuk hozzá a parmezánt és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük, amíg szétpattan, 2-3 percig.
4. lépés
Adjuk hozzá a főtt tésztát és ¼ csésze tartalék tésztavizet a serpenyőbe, és forgassuk össze, szükség szerint adjunk hozzá még tésztavizet. Adjuk hozzá a spenótot, és forgassuk meg, amíg megfonnyad.
5. lépés
A tetejére szeletelt steaket teszünk, és meglocsoljuk balzsamecetes mázzal.
Jó étvágyat.