, 2021/8/8
A légsütő fantasztikusan alacsony emelésű módja a lazacfilé tökéletes megsütésének. Szeretjük a négy unciás filéket használni, amelyek kicsit gyorsabban sülnek, jobban elférnek a kosárban, és nagyobb felületet biztosítanak a légsütő számára. Így kívülről szép ropogósak lesznek, belülről pedig vajpuhák maradnak.
A lazacot légsütőben is megsütheti egy kis són kívül, vagy ízesítheti kedvenc pácával vagy dörzsöléssel. Itt egy nagyon egyszerű kombinációt állítottunk össze juharszirupból, lime-léből és szójaszószból, amelyet 5-10 perc alatt finom mázzá főzhetünk, miközben a hal sül. Fontos, hogy ne hagyjuk túl sokáig pácolódni a halat, különben a lime-léből származó savtól a lazac pépes lesz, az ideális idő 15 perc.
Hozzávalók
1 lime, meghámozva és levet eresztve
3 evőkanál tiszta juharszirup
3 evőkanál szójaszósz
4 (4 oz.) filé vadon fogott lazacból, bőrrel a bőrén.
Útmutató
Keverje össze a lime héját és levét, a juharszirupot és a szójaszószt egy negyeddimenziós, cipzáras zacskóban.
Adja hozzá a lazacfiléket, és zárja le a zacskót, a lehető legtöbb levegőt eltávolítva. Pácoljuk 15 percig.
Melegítse elő a légsütőt 2-3 percre 400°F-on. Vegye ki a filéket a zacskóból, tartalékolja a folyadékot, és a bőrével felfelé helyezze a kosárba.
Süssük addig, amíg a belső hőmérséklet eléri a 120°F-ot egy azonnal leolvasható hőmérőn, 8-10 percig.
Amíg a lazac sül, egy kis lábasban közepes lángon párolja a pácot, amíg besűrűsödik, 5-10 percig. Tálaljuk a lazacra.