, 2021/8/10
Lépjünk túl a pizzatésztán - a szeletelt ciabatta kenyér az új kenyérhéj.
Ha a pizzatésztát szeletelt ciabatta baguette-re cseréli, komoly időt takarít meg - és ízletes ropogósra!
4 adag
Hozzávalók
1/4 c. reszelt parmezán
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 (10 unciás) ciabatta baguette, félbevágva
2 teljesen átsütött olasz csirkekolbász, vékonyan felszeletelve
3/4 c. szeletelt gomba
1/4 c. szeletelt fekete olajbogyó
1 1/2 c. reszelt mozzarella
4 c. bébispenót
1 evőkanál friss citromlé
4 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál pirospaprika pehely (nem kötelező)
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 425°F-ra. Keverjük össze a parmezánt, 3 evőkanál olívaolajat és az apróra vágott fokhagymagerezdeket.
A ciabatta bagettet hosszában félbevágjuk, és 4 darabra vágjuk. Tegyük egy fóliával bélelt sütőlapra, és kenjük meg a tetejét a sajtkeverékkel. Tegye a tetejére az olasz típusú csirkekolbász-szeleteket, a gombát és a fekete olajbogyót. Szórjuk meg reszelt mozzarellával. Süssük aranyszínűre, 10-12 percig.
Közben dobja össze a bébispenótot, a citromlevet és az olívaolajat, valamint a pirospaprikapelyhet (opcionális). Fűszerezze kóser sóval és fekete borssal. Tegyük a pizza tetejére a spenótos keveréket. Azonnal tálaljuk.