, 2021/8/10

Lépjünk túl a pizzatésztán - a szeletelt ciabatta kenyér az új kenyérhéj.

olívabogyós fehér pizza

Ha a pizzatésztát szeletelt ciabatta baguette-re cseréli, komoly időt takarít meg - és ízletes ropogósra!

4 adag

Hozzávalók

1/4 c. reszelt parmezán

3 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 (10 unciás) ciabatta baguette, félbevágva

2 teljesen átsütött olasz csirkekolbász, vékonyan felszeletelve

3/4 c. szeletelt gomba

1/4 c. szeletelt fekete olajbogyó

1 1/2 c. reszelt mozzarella

4 c. bébispenót

1 evőkanál friss citromlé

4 evőkanál olívaolaj

1/2 teáskanál pirospaprika pehely (nem kötelező)

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 425°F-ra. Keverjük össze a parmezánt, 3 evőkanál olívaolajat és az apróra vágott fokhagymagerezdeket.

A ciabatta bagettet hosszában félbevágjuk, és 4 darabra vágjuk. Tegyük egy fóliával bélelt sütőlapra, és kenjük meg a tetejét a sajtkeverékkel. Tegye a tetejére az olasz típusú csirkekolbász-szeleteket, a gombát és a fekete olajbogyót. Szórjuk meg reszelt mozzarellával. Süssük aranyszínűre, 10-12 percig.

Közben dobja össze a bébispenótot, a citromlevet és az olívaolajat, valamint a pirospaprikapelyhet (opcionális). Fűszerezze kóser sóval és fekete borssal. Tegyük a pizza tetejére a spenótos keveréket. Azonnal tálaljuk.