, 2021/8/9
Ezt az ételt akár együtt is elkészítheted a pároddal. Amíg az egyikük az öntöttvas serpenyőben főzi a babot, addig a másikuk a hot dogokat a beltéri vagy kültéri grillen sütheti. Végül is a csapatmunka teszi az álmot valóra!
A főzőcskézésen mindenki falatozni fog ebből az ételből. Használja megbízható öntöttvas serpenyőjét, hogy ezt a 30 perces ételt elkészítse.
Mennyiség: 1,5 m: 6 adag
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
Repceolaj, a grillrácshoz
1 evőkanál olívaolaj
1 kis hagyma, kockára vágva
1 (15 uncia) konzerv fehér bab, leöblítve
4 szilvaparadicsom, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál melasz
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
2 tk. vörösborecet
2 tk. Worcestershire szósz
6 hot dog
6 hot dog zsemle
Ketchup, mustár és relish a tálaláshoz
Útmutató
Állítsa be a grillt közvetlen és közvetett sütéshez, és melegítse fel közepesre. Ha felforrósodott, tisztítsa meg és enyhén kenje be a rácsot repceolajjal.
Egy 9 hüvelykes öntöttvas serpenyőben melegítsünk olívaolajat közvetlen tűzön. Adja hozzá a hagymát, és időnként megkeverve főzze 2-4 percig, amíg megpuhul. Adja hozzá a babot, a paradicsomot, a fokhagymát és a melaszt. Sóval és borssal fűszerezzük. Tegyük át a serpenyőt közvetett hőre. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a paradicsom szétesik, 15-20 percig. Vegyük le a tűzről. Keverjük bele az ecetet és a Worcestershire-t.
Közvetlen tűzön, időnként megforgatva grillezze a hot dogokat, amíg átmelegednek, 5-6 percig. Ha szükséges, grillezze meg a zsemlét. Tálalja a hot dogokat a zsemlében, mellé babot, ketchupot, mustárt és relish-t adjon.