, 2022/7/5
Szuper ízletes csirke gyros, pácoltam a 4 összetevőből álló pácban, és addig grilleztem, amíg lédús nem lesz. Meleg pitával, egyszerű uborka-paradicsomsalátával és krémes tzatziki mártással tálaljuk.
Készítsd el ezeket a csirke gyrosokat, amikor legközelebb beizzítod a grillt. Ezek 100% -ban családbarátok, és viszonylag gyorsan összeállnak. A trükk az, hogy készítsd elő a salátát és a tzatziki szószt, amíg a csirke pácolódik. A csirkét gyorsan bepácoljuk a legízletesebb pácban, majd addig grillezzük, amíg puha és szaftos nem lesz. Hűs uborka-paradicsomsalátával, meleg naan kenyérrel és egy csöppnyi pikáns tzatzikiszósszal tálaljuk.
Íme a gyors és egyszerű görög csirkés gyros hozzávalói.
Összetevők
Csirke
Csirkecombok
Extra szűz olívaolaj
Citromlé és citromhéj
Fokhagyma
Oregano
Saláta
Uborka
Paradicsom
Vöröshagyma
Friss petrezselyem
Olívaolaj
Citromlé
Tzatziki szósz
Görög joghurt
Uborka
Fokhagyma
Friss kapor
Citromlé
Olívaolaj
Hogyan készítsünk csirke gyrost
Először a csirkepácot kell elkészítenie úgy, hogy az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát és az oregánót összekeveri. A csirkét grillezés előtt kb. 30 percig pácold.
Ezután készítsd el az uborka-paradicsomsalátát úgy, hogy az összes hozzávalót feldarabolod és összekevered egy tálban.
Hozzávalók az uborka-paradicsomsalátához
Készítsd el a tzatzikimártást is úgy, hogy a hozzávalókat egy tálban egyesíted. Tálalás előtt tedd hűtőbe.
Végül vedd ki a csirkét a pácléből, és forró grillen grillezd meg. Tálald a salátával és a tzatziki mártással együtt meleg naan kenyérrel.
Hagyományos gyros
Nagyon szeretem, hogy otthon is elkészíthetem a saját gyrosomat! Ki kell próbálnod!
Hozzávalók ellenőrző listája
1 kisebb hagyma, apróra vágva
1 font darált bárányhús
1 font darált marhahús
1 evőkanál aprított fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított majoránna
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
¼ teáskanál tengeri só
szükség szerint forró víz
12 evőkanál humusz
12 pitakenyér
1 kis fej fejes saláta, felaprítva
1 nagy paradicsom, szeletelve
1 nagy vöröshagyma, szeletelve
6 uncia morzsolt feta sajt
24 evőkanál tzatziki szósz
Utasítások
1. lépés
Tegyük a hagymát egy konyhai robotgépbe, és turmixoljuk finomra. Tegyük át a hagymát egy darab sajtos kendőre, és nyomjuk ki belőle a folyadékot. Tedd a hagymát egy nagy tálba.
2. lépés
Keverd össze a bárányhúst, a marhahúst, a fokhagymát, az oregánót, a köményt, a majoránnát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a fekete borsot és a sót a hagymával a kezeddel, amíg jól el nem keveredik. Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük a hűtőbe, amíg az ízek összeérnek, kb. 2 órán át.
3. lépés
Melegítsük elő a sütőt 325 fokra (165 fok).
4. lépés
Tegyük a húskeveréket egy konyhai robotgépbe, és pépesítsük, amíg finomra aprított és tapadós nem lesz, kb. 1 percig. Pakoljuk a húskeveréket egy 7x4 hüvelykes cipóformába, ügyelve arra, hogy ne legyenek benne légzsákok. Helyezd a tepsit egy sütőedénybe, és önts annyi forró vizet a tepsi köré, hogy az oldaláig érjen.
5. lépés
Süssük az előmelegített sütőben 45-60 percig, amíg a közepe már nem lesz rózsaszínű. A közepébe szúrt hőmérőnek legalább 74 fokot kell mutatnia. Öntsük le a felgyülemlett zsírt, és kissé hűtsük ki.
6. lépés
Vékonyan felszeleteljük a gyros húskeveréket.
7. lépés
Kenj 1 evőkanál humuszt minden pitakenyérre; a tetejére tegyél gyros húsos keveréket, salátát, paradicsomot, lilahagymát, feta sajtot és tzatziki szószt.
Házi görög csirke gyros recept
Ezt a görög csirkét serpenyőben vagy szabadtéri grillen vagy sütőben sütve is elkészítheted.
Összetevők
A csirkéhez
1,5 font csirkehús
Extra szűz olívaolaj a serpenyőbe (a görög extra szűz olívaolajokat lásd itt)
A csirke gyros pácléhez
1 csésze görög joghurt (használhat csökkentett zsírtartalmú vagy zsírmentes görög joghurtot, ha szeretné).
1 nagy citrom leve
2 evőkanál görög extra szűz olívaolaj (próbálja ki a Private Reserve Greek EVOO-t)
2 evőkanál vörösborecet
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Kosher só, bőséges csipet ízlés szerint
Fekete bors, bő csipetnyi ízlés szerint
1 evőkanál oregánó
1 teáskanál édes paprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
csipetnyi cayenne-i bors, opcionális
Egyéb gyros hozzávalók
Pita kenyér
Házi Tztaziki szósz (recept itt)
1 nagy paradicsom, szeletelve
1 uborka, szeletelve
1 zöldpaprika, kimagozva és felszeletelve
1 kis lilahagyma, félhold alakúra szeletelve
kimagozott kalamata olajbogyó
Útmutató
Pácold be a csirkét és készítsd el a gyros hozzávalókat. Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a pác hozzávalóit, keverd jól össze. Add hozzá a csirkehúst, és keverd össze, hogy a csirkét jól bevonja a pác. Fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percre (vagy tegyük a hűtőbe egy éjszakára.) Közben készítsük el a Tztaziki szószt e recept szerint, és készítsük el a pitát és a többi gyros hozzávalót.
Főzzük meg a csirkét. Hevítsünk fel 1 evőkanál extra szűz olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőben közepes hőmérsékleten, amíg csillog, de nem füstöl. Tedd a csirkehúsokat a serpenyőbe (mielőtt a csirkét a serpenyőbe teszed, rázd le a felesleges pácot). Süssük az egyik oldalát 5 percig, amíg megbarnul. Egy fogó segítségével fordítsd meg a csirkét, és süsd a másik oldalon további 5 percig, vagy amíg a csirke meg nem puhul.
Állítsd össze a csirkés gyrost. Melegíts meg néhány pitát. Kend meg a tetejét Tztaziki mártással, majd tedd rá a csirkét (kb. 2-3 szeletet), és tetszés szerint paradicsommal, uborkával, zöldpaprikával, lilahagymával és olajbogyóval díszítsd. Tekerd fel a pitát és élvezd!
Hogyan készítsük el ezt a csirke Gyro receptet
1. Először is készítsük el a pácot. Keverjük össze a görög joghurtot a fokhagymával, a fűszerekkel, a citromlével és az olívaolajjal. Keverje össze egy kanállal vagy habverővel, hogy minden jól összeálljon.
2. Add a csirkét a görög joghurtos páchoz. Egy csipesz segítségével forgasd meg a csirkét, és győződj meg róla, hogy minden darabot jól beborít a pác. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 30 percre (ezt a lépést egy nappal korábban is elvégezhetjük, és egy éjszakán át hűtőben tarthatjuk).
3. Amikor készen van, egy tapadásmentes serpenyőben közepes-magas hőfokon melegítsünk fel egy kevés extra szűz olívaolajat, amíg az olaj éppen csak meg nem csillog (ne hagyjuk, hogy füstöljön.) Tegyük bele a csirkét (ügyeljünk arra, hogy a felesleges pácot lerázzuk róla). Süssük 5 percig az egyik oldalon, amíg szépen megbarnul, majd fordítsuk meg, és süssük további 5 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül.