, 2021/8/9
Hűtse le az indiai ihletésű csirkés kebabot egy frissítő uborka- és menta salátával.
A hűsítő uborkasaláta ellensúlyozza a cayenne-i és paprikával töltött forróságot ezekben az indiai ihletésű csirkés kebabokban.
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes elkészítési idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
1 1/2 font. csirkehús
2 evőkanál repceolaj
2 tk. currypor
2 tk. füstölt paprika
1/4 teáskanál cayenne-i bors
Kosher só és fekete bors
2 darab naan
1 szeletelt angol uborka
2 Szeletelt újhagyma
1/4 c. Apróra vágott friss menta
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss lime leve
1 Apróra vágott fokhagymagerezd
Sima görög joghurt és lime karikák a tálaláshoz
Útmutató
Melegítsük fel a grillt közepesen magasra. Vágjuk a csirkehúsokat harmadokra. Forgassa össze a repceolajjal, a curryporral, a füstölt paprikával, a cayenne-i borssal, valamint a kóser sóval és a fekete borssal. Fűzzük fel a fémnyársakra. Grillezze, időnként megforgatva, amíg elszenesedik és átsül, 8-10 percig. Grillezzen 2 darab naan-t, amíg meleg és pirult, 1-2 percig.
Közben dobja össze az uborkát, a mogyoróhagymát, a mentát, az olívaolajat, a friss lime levét és a fokhagymát. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálaljuk a sima görög joghurttal és lime-szel együtt.