, 2021/8/9

Hűtse le az indiai ihletésű csirkés kebabot egy frissítő uborka- és menta salátával.

fűszeres csirke

A hűsítő uborkasaláta ellensúlyozza a cayenne-i és paprikával töltött forróságot ezekben az indiai ihletésű csirkés kebabokban.

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes elkészítési idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

1 1/2 font. csirkehús

2 evőkanál repceolaj

2 tk. currypor

2 tk. füstölt paprika

1/4 teáskanál cayenne-i bors

Kosher só és fekete bors

2 darab naan

1 szeletelt angol uborka

2 Szeletelt újhagyma

1/4 c. Apróra vágott friss menta

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál friss lime leve

1 Apróra vágott fokhagymagerezd

Sima görög joghurt és lime karikák a tálaláshoz

Útmutató

Melegítsük fel a grillt közepesen magasra. Vágjuk a csirkehúsokat harmadokra. Forgassa össze a repceolajjal, a curryporral, a füstölt paprikával, a cayenne-i borssal, valamint a kóser sóval és a fekete borssal. Fűzzük fel a fémnyársakra. Grillezze, időnként megforgatva, amíg elszenesedik és átsül, 8-10 percig. Grillezzen 2 darab naan-t, amíg meleg és pirult, 1-2 percig.

Közben dobja össze az uborkát, a mogyoróhagymát, a mentát, az olívaolajat, a friss lime levét és a fokhagymát. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálaljuk a sima görög joghurttal és lime-szel együtt.