, 2022/6/29
Ez az egyszerű görög saláta recept az új kedvenc nyári köretünk! Mindössze 7 hozzávaló + egy egyszerű görög salátaöntet frissítő és finom salátává teszi. Imádom a jó zöld salátákat - a vegyes zöldségek, a római káposzta és a kelkáposzta a kedvenc kiindulópontjaim a friss, egészséges ételekhez. De a nyár az az időszak, amikor minden zöldség a csúcson van. Édes, lédús paradicsom, csípős paprika és ropogós uborka van bőven.
Ez a görög saláta receptje ezeket a zöldségeket mutatja be, anélkül, hogy bármilyen zöldfűszer útban lenne. És ami a legjobb? Mivel a zöldségek a virágkorukban vannak, ez a görög saláta recept ízletes és frissítő, mindössze néhány hozzávalóból áll. Mindössze 7 hozzávalóra + egy egyszerű házi készítésű görög salátaöntetre van szükséged az elkészítéséhez! Az elmúlt hetekben nagy sikert aratott a családi összejöveteleinken - anyukám még a rendszeres receptforgatagába is bevette. Remélem, ti is annyira szeretitek, mint mi!
Összetevők
Dressing
¼ csésze extra szűz olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
½ teáskanál szárított oregánó, több a szóráshoz
¼ teáskanál dijoni mustár
¼ teáskanál tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A salátához
1 angol uborka, hosszában vágva, kimagozva és ¼ hüvelyk vastagságúra szeletelve.
1 zöldpaprika, 1 hüvelykes darabokra vágva
2 csésze félbevágott cseresznyeparadicsom
5 uncia feta sajt, ½ hüvelykes kockákra vágva*.
⅓ csésze vékonyra szeletelt lilahagyma
⅓ csésze kimagozott kalamata olajbogyó
⅓ csésze friss mentalevél
Útmutató
Készítsük el az öntetet: Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a fokhagymát, az oregánót, a mustárt, a sót és néhány szem borsot.
Egy nagy tálon rendezzük el az uborkát, a zöldpaprikát, a cseresznyeparadicsomot, a feta sajtot, a lilahagymát és az olajbogyót. Locsoljuk meg az öntettel, és nagyon óvatosan forgassuk össze. Szórjuk meg néhány csipetnyi oregánóval, és szórjuk meg a mentalevelekkel. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk.
Avokádós görög saláta és görög salátaöntet
Az avokádós görög saláta görög salátaöntettel a család kedvenc köret salátája, ami bármivel tálalható! Egy csavar a hagyományos görög salátán! Krémes avokádóval és egy csipetnyi salátával töltve, zöldpaprikával (vagy paprikával), paradicsommal, uborkával, fetával, olajbogyóval és hagymával együtt. A legjobb köret saláta bármilyen ételhez!
Összetevők
Az öntethez:
¼ csésze olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma (vagy 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva)
2 teáskanál szárított oregánó (plusz extra a tálaláshoz)
1/4 teáskanál só
A salátához:
1 nagy uborka , hosszában félbevágva és felszeletelve.
4 szőlőérett paradicsom , karikákra vágva
1 zöldpaprika (paprika), kimagozva és felszeletelve
½ lilahagyma , vékonyra szeletelve
7 oz | 200 g jó minőségű, krémes feta sajt, kockára vágva.
½ csésze (3 oz | 80 g) kimagozott kalamata olajbogyó
1 nagy avokádó , kockára vágva
Útmutató
Keverd össze az öntet hozzávalóit egy kancsóban vagy üvegben.
Keverd össze a saláta összes hozzávalóját egy nagy tálban. Forgasd össze az öntettel. Csak akkor fűszerezd extra sóval, ha szükséges (attól függően, hogy mennyire sós a feta sajt). Tálaláskor szórd meg extra oregánóval (opcionális). Tálald csirkével, hallal, bárányhússal, marhahússal, a lehetőségek tárháza végtelen!