, 2022/8/26
Csirke szuvlaki - Néha csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk, hogy elképesztő ízeket hozzunk létre. Ezek a görög nyársak egyike ezeknek a recepteknek.
A falatnyi csirkedarabokat citromlével, oregánóval és fokhagymával pácoljuk, és grillezhetjük, süthetjük vagy főzhetjük a tűzhelyen.
És csak körülbelül 20 percnyi kézügyességre van szükséged ezekhez a finom görög ízekhez!
Ez a görög csirke szuvlaki gyönyörűen pácolt csirkefalatok, nyársra tűzve és tökéletesen átsütve.
Összetevők
2lb csirke (csont nélküli, bőr nélküli csirkehús, mell vagy comb)
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
1 nagy citrom leve
6 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál szárított oregánó
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
Kéz nélküli üzemmód:
Megakadályozza a képernyő elalvását
Utasítások
Vágd a csirkét falatnyi darabokra, és tedd egy ziploc zacskóba. Keverd össze a pác összes hozzávalóját, és öntsd a csirkére. Préseljünk ki annyi levegőt a zacskóból, amennyit csak lehet, majd zárjuk le. A zacskót kézzel megkeverve jól keverd össze az egészet, majd a hűtőben pácold legalább 2-3 órán át (vagy még jobb, ha egy éjszakán át).
Nyársald fel a csirkét fémnyársakra vagy fanyársakra, amelyeket legalább 30 percre vízbe áztatott.
Süssük az általunk preferált módszer szerint:
Grillezési módszer: Közepesen magas hőfokon előmelegítjük, és a nyársakat 8-10 percig grillezzük, időnként megforgatva.
Sütőben sütés: Melegítsd elő a sütőt 450°F-ra. Helyezd a nyársakat egy drótráccsal bélelt sütőlapra. Süssük 15 percig, majd süssük még néhány percig.
Tűzhelyes módszer: Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük a nyársakat oldalanként 6-8 percig.
Sütés után tedd át egy tálalótálra, és tálalás előtt hagyd pihenni 3 percig.
Jó étvágyat.